„E simplu – şi asta s-a cam întâmplat în ultimii patru ani – am eliminat ceva, dar nu am pus nimic în loc. nu există un Regulament de urbanism, nu există nimic. Trebuie să ai capacitatea să discuţi cu cei care ştiu meserie şi să aşezi lucrurile pe făgaşul lor. Sigur, nu rechinilor imobiliari. Este anormal în Bucureşti să locuieşti într-o casă cu două nivele şi lângă să apară un mastodont care nu respectă nicio regulă. Unde se duc locuitorii, cum pleacă de acolo cu maşinile în trafic, unde parchează? Până la urmă şi utilităţile. Asta trebuie stopat, în mod categoric”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu la Prima TV, sâmbătă.
Întrebat în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV dacă crede că există o rețea imobiliară coruptă în București, candidatul comun PSD-PNL pentru funcția de Primar General a răspuns afirmativ: „Fără îndoială.”
„Eu sunt ferm convins că oamenii cu bune intenții și cei muncitori sunt capabili să construiască în mod corect, respectând regulile urbanistice. Dar, cu tot respectul, fără un Regulament Urbanistic clar, este dificil să se aprecieze acest lucru”, adaugă Cîrstoiu.
El susține că „rolul instituției de arhitect șef în Capitală trebuie să fie întărit considerabil”. Cătălin Cîrstoiu propune înființarea unei „Administrații pentru Centrul Vechi” al Capitalei, pledând pentru alocarea de resurse financiare pentru restaurarea și reconfigurarea fațadelor caselor istorice, menținându-le autenticitatea.
Care sunt candidații PNL-PSD la alegerile locale din București
PNL și PSD l-au ales pe Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun pentru Primăria Capitalei. Cele două formațiuni vin în fața bucureștenilor cu candidați comuni și pentru primăriile de sector, Consiliul General și consiliile locale de sectoare.
Din cele șapte funcții, care includ și Primăria Capitalei, doi candidați au fost nominalizați de către PNL, în timp ce trei candidați au fost desemnați de către PSD. Totodată, alți doi sunt sprijiniți în calitate de independenți.
Drept urmare, candidații pe care îi va susține coaliția PNL-PSD în București vor fi următorii:
Primăria Generală: Cătălin Cîrstoiu (independent), managerul Spitalului Universitar
Sectorul 1: George Tuță (PNL), președintele interimar al filialei liberale de sector.
Sectorul 2: Rareș Hopincă (PSD), prefectul Capitalei.
Sectorul 3: Robert Negoiță (independent), edilul în funcție.
Sectorul 4: Daniel Băluță (PSD), edilul în funcție.
Sectorul 5: Adrian Vigheciu (PSD), consilier general în Primăria Capitalei.
Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL), edilul în funcție.
Când vor fi alegerile locale
Guvernul a aprobat calendarul pentru alegerile europarlamentare și locale din data de 9 iunie. Perioada electorală va începe la data de 12 martie. Campania electorală va începe la 10 mai și se va încheia la 8 iunie.
La data de 19 martie a debutat etapa în care protocoalele pentru formarea alianțelor electorale pot fi înregistrate la Biroul Electoral Central.
Până cel târziu pe 10 aprilie 2024, la miezul nopții, candidaturile pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European din 2024 trebuie să fie depuse și înregistrate.
Începând cu data de 16 aprilie 2024, demarează etapa de înregistrare a alianțelor electorale pentru alegerile autorităților administrației publice locale din 2024, precum și perioada de depunere a candidaturilor pentru aceste alegeri.
30 aprilie este termenul-limită pentru înregistrarea candidaturilor pentru alegerile locale din acest an. La 8 mai 2024, lista finală a candidaților pentru autoritățile administrației publice locale din 2024 va fi confirmată definitiv.
Totodată, începând cu data de 10 mai 2024, va fi dat startul campaniei electorale, aceasta urmând să se încheie pe 8 iunie 2024, exact la ora 7:00.
La data de 9 iunie 2024, începând cu ora 7:00, va începe procesul de votare pentru ambele scrutinuri. Acesta se va încheia în aceeași zi, la ora 22:00.
Cetățenii care se găsesc la sediul secției de votare sau cei care așteaptă în afara acesteia pentru a intra în locația de votare la ora 22:00 vor avea posibilitatea să voteze până la ultima clipă, nu mai târziu de ora 23:59.