Ce spune Mircea Badea despre Pescobar: „La dânsul, fiind român și cu TikTok, era cu ligheanul”

mircea badea

SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

Mircea Badea și-a dat cu părerea cu privire la situația lui Pescobar, cel care deține mai multe restaurante Taverna Racilor. Realizatorul TV a explicat de ce nu ar fi mâncat niciodată la una astfel de restaurant.

Mircea Badea, reacție după închiderea restauratelor

Mircea Badea și-a dat cu părerea cu privire la patronul Tavernei Racilor din Herăstrău. Realizatorul TV spune că nu ar fi mâncat niciodată la restaurantele lui Pescobar.

„Vreau să vorbim despre lucruri importante cum ar fi spețele domnului Pescobar, mare om de afaceri, care arată, vorbește și emană ceea ce ar trebui să emane un om de afaceri adevărat în România”, spune el.

Acesta a precizat că dacă i s-ar fi arătat o poză cu Pescobar sau un clip, ar fi știut imediat că acesta este un om de afaceri.

„Adică dacă mi-ați fi arătat o imagine cu domnul Pescobar sau un filmuleț în care dânsul vorbește și m-ați fi întrebat ce credeți că este domnul Pescobar, aș fi zis multimilionar, fără să clipesc, adică om de afaceri, de succes, multimilionar.

După tipic dânsul are și Ferrari, și Lamborghini, are tot ce trebuie să aibă, și niște restaurante în care dânsul vinde ceea ce dânsul denumește fructe de mare”, continuă Mircea Badea.

SURSA FOTO: Facebook, Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor

Mircea Badea nu s-ar fi dus la un restaurant de-al lui Pescobar

Mircea Badea spune că nu s-ar fi dus niciodată la restaurantul lui, mai ales să el este alergic la fructele de mare.

El povestește că nu ar fi mers nu numai din acest motiv. Realizatorul TV a povestit despre câteva clipuri de pe TikTok în care se arată că fructele de mare erau ținute în ligheane.

„Eu nu mănânc fructe de mare. E foarte simplu, sunt alergic la foarte mulți dintre carcalacii ăia și atunci nu mănânc fructe de mare. Nu am fost niciodată la restaurantele dânsului.

Nu m-aș fi dus nici dacă aș fi mâncat așa-zisele fructe de mare pentru că am aflat absolut întâmplător despre existența acestui domn de mare succes în România și am văzut și niște filmulețe pe TikTok, alea cu ligheanele, că așa e în România, fructele de mare se dau la lighean, multe”, arată realizatorul TV.

Mircea Badea mai spune că a văzut condițiile de depozitare ale acestor elemente în străinătate. Potrivit lui, fructele de mare au un anumit regim, atât de gătire, cât și de transport.

Acesta a mai spus că, din cauza a ceea ce a văzut în filmulețe, nu ar mânca fructe de mare. El spune că i s-ar face rău.

„Am văzut și eu pe la străinezi că fructele de mare au un anumit regim, și de gătit, și de transport, trebuie să fie într-un anumit fel. Adică nu luăm niște paleți, nu că ar face dânsul asta, dar nu că am luat niște paleți de din alea în prag de expirare ca să fie ieftine… Nu că ar fi cazul dânsului… Dar în niciun caz nu e cu ligheanul. Ei, la dânsul, fiind român și cu TikTok, era cu ligheanul. Nu m-aș fi dus din cauza filmulețelor, mi se întoarce stomacul pe dos, dar oricum nu mă duc că sunt alergic”, spune acesta.

Taverna Racilor s-a închis

ANPC a luat decizia de a închide restaurantele „Taverna Racilor” situate în Herăstrău, Snagov și Timișoara.  Acestea au fost închise din cauza diverselor nereguli descoperite în timpul controlului, printre care se numără:

  • În spațiile de depozitare se aflau aproximativ 271 kg de materii prime (pește și fructe de mare) care nu aveau elementele de identificare și caracterizare corespunzătoare.
  • Unele dintre aceste articole erau chiar peste data limită de consum, mai exact, datate 13.09.2023 și 15.09.2023, cu o cantitate totală de 136 kg. În plus, anumite produse erau depozitate în cutii de plastic cu capac, în timp ce se aflau în proces de decongelare.
  • Mijloacele de transport pentru aceste materii prime prezentau autorizații sanitar-veterinare și de siguranță alimentară în condiții de temperatură de refrigerare, deși toate produsele erau de fapt congelate.
  • În spațiile de depozitare au fost observate practici inadecvate de curățenie și dezinfecție, fiind găsite urme biologice pe ouă. În general, s-a constatat că spațiile de preparare, servire și depozitare erau insalubre.
  • Depozitul prezenta probleme, cum ar fi scurgeri de umiditate din tavan și porțiuni lipsă.
  • Condițiile de depozitare recomandate de producător nu erau respectate.
  • Unele preparate prezentau modificări organoleptice și conțineau impurități în conținutul lor.

ANPC a întreprins mai multe acțiuni de aplicare a legii, printre care emiterea a două amenzi, un avertisment și aplicarea unei amenzi de 15.000 de lei. În plus, au fost aplicate următoarele măsuri:

  • Suspendarea temporară a serviciilor până când se iau măsurile corective necesare.
  • Suspendarea definitivă a comercializării.
  • Retragerea produselor neconforme din consumul uman.