A ajuns prima oară în România, în 1998. A venit la schi în stațiunea Sinaia și România i s-a părut ”o țară atât de sărăcă”. S-a reîntors în 2008, de data aceasta în București pentru două-trei zile. Cum a caracterizat România după alți 10 ani? ”Încă era o țară foarte săracă, dar cu oameni drăguți”, a declarat pentru Capital, Manfred Weis.
Își amintește că a locuit într-un hostel, în centrul Capitalei, amenajat într-un apartament de trei camere, curat și bine dotat. Gazdele au fost extrem de ospitaliere și i-au oferit informații despre ce se poate vizita în București, respectiv despre restaurantele bune la care poate mânca. A ajuns astfel la Palatul Parlamentului, dar și la unul dintre restaurantele emblemă ale Centrului Istoric, Caru’ cu bere. Nici măcar acesta din urmă nu l-a impresionat pe tânărul călător. ”Mâncarea a fost bună, dar nu să te dea pe spate. Mă întreb cum erau celelalte restaurante”, completează Weis.
Ca și turist, Manfred Weis a spus că București-ul este împânzit de clădiri acoperite de mash-uri cu reclame, lucru care este în dezavantajul Capitalei pentru că, de multe ori, acoperă frumusețea unor fațade istorice.
Ce spune un turist, “record man” de Guiness Book, despre România anului 2008: ”O țară săracă”
23 iunie 2012, 10:14
Ultima modificare în 23 iunie 2012, 13:14
Pentru români, numele Manfred Weis este total necunoscut. Însă, germanul este unul dintre pasionații de călătorii care au intrat în Guiness Book. A reușit acest record la finalul anilor ‘80 când a parcurs cei mai mulți kilomentri cu trenul în decursul unei luni de zile, cu ajutorul permisului InterRail.
Etichete: guiness book,
record,
turisti
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook