Kate Middleton, soţia Prinţului William, suferă de cancer
Vineri seară, pe 22 martie, Kate Middleton a şocat opinia publică din Marea Britanie şi din lumea întreagă. A anunţat că suferă de cancer şi că a început deja tratamentul.
„Acest lucru este, desigur, ca un șoc uriaș, iar William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii.
După cum vă puteți imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul.
Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să îi asigurăm că voi fi bine”, a transmis Prinţesa de Wales într-un mesaj video.
Nu se ştie însă despre ce tip de cancer este vorba. Kate Middleton nu a oferit detalii şi nici reprezentanţii Casei Regale nu au oferit comentarii explicite pe acest subiect.
Care ar putea fi diagnosticul real?
Iată însă ce spune un medic despre diagnosticul real al Prinţesei de Wales.
Un medic specialist a analizat starea de sănătate a lui Kate Middleton, declarând pentru TMZ că are o idee precisă despre posibilele provocări. El spune că este destul de suspect faptul că boala a fost identificată în timpul intervenției chirurgicale, indicând o situație foarte serioasă.
Dr. George Crawford este un chirurg renumit, cu o vastă experiență în operațiile de colon, bariatrice și intervenții chirurgicale minim invazive. Specialistul presupune că problema ar putea fi legată de cancerul uterin sau ovarian.
Dr. Crawford speculează că echipa medicală a descoperit ceva îngrijorător în timpul procedurii chirurgicale, ceea ce a determinat prelevarea de probe pentru biopsie.
Având în vedere vârsta Prințesei Kate, la care astfel de afecțiuni pot să apară, este posibil să fie vorba despre una dintre bolile menționate de medic.
A apelat la chimioterapia preventivă
Kate Middleton va apela acum la chimioterapia preventivă în tratamentul său.
Chimioterapia preventivă este un tratament realizat în general sub formă de tablete sau injecții. Totul va dura în jur de 4-6 luni.
Chimioterapia preventivă este administrată înainte sau după un tratament primar, precum intervenția chirurgicală, pentru a reduce riscul recurenței sau a metastazelor cancerului.
Terapiile preventive administrate înainte de tratamentul primar sunt denumite terapie neoadjuvantă, în timp ce cele administrate ulterior, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Kate Middleton, sunt numite terapie adjuvantă.
Chimioterapia adjuvantă poate elimina celulele canceroase reziduale, însă eficacitatea ei variază în funcție de tipul și stadiul cancerului, conform spuselor profesorului Bob Phillips, oncolog pediatru la Universitatea din York, potrivit Reuters.