Ce trebuie să consumăm neapărat la masa de Paște? Alimentele care ne scapă de kilogramele în plus
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la alimentele care nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă de Paște și care ne ajută să nu mai avem probleme cu kilogramele în plus pe care le putem acumula în această perioadă.
Medicul nutriționist spune că trebuie neapărat să includem stufatul pe lista preparatelor pentru masa de Paște, deoarece aceasta este plină de ceapă și de usturoi, alimente ce conțin compuși cu sulf care se activează în ficat și care ajută la detoxifierea acestuia.
„Nu uitați de stufat!! Suntem în săptămâna mare, au început pregătirile de sărbătoare. În meniul de Paște trebuie să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care e bine să consumăm verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente! Dacă digestia ne permite (pentru că balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi.
Ele conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovascular”, a precizat Mihaela Bilic.
Usturoiul, un antibiotic natural
Medicul nutriționist spune că usturoiul a fost considerat din totdeauna un antibiotic natural și că el echilibrează flora intestinală și bucală. De asemenea, el eliberează și oxid nitric, moleculă prezentă în pastilele care cresc potența masculină.
„Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui acționează pe bacteriile și ciupercile nocive pentru organism și echilibrează flora intestinală și bucală (are efect bactericid pentru candida).
Mai puțin cunoscut este faptul că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină”, mai spune Mihaela Bilic.
Ceapa și usturoiul pot ajuta la slăbit
Mihaela Bilic a mai precizat, în mesajul postat pe rețeaua de socializare, că ceapa și usturoiul pot ajuta la slăbit, limitând expansiunea depozitelor de grăsime.
„Și pentru doamne am o veste bună: quercitina din ceapă și vinilditiina din usturoi inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează acțiunea genelor responsabile de apariția unor noi celule adipoase. Deci consumul de ceapă și usturoi poate fi un ajutor pentru slăbit, prin limitarea expansiunii depozitelor de grăsime.
Până și eventuala balonare nu trebuie privită ca un dezastru, este vorba de niște glucide complexe din ceapă și usturoi- fructozani- care fermentează. Însă ele constituie un substrat hrănitor pentru bacteriile benefice din colon și au efect prebiotic, de creștere a imunității
Cât despre halena neplăcută, aveți 2 variante: fie mestecați câteva crenguțe de pătrunjel (clorofila neutralizează mirosul), fie convingeți toată familia să aibă același meniu delicios și sănătos, bogat în ceapă și usturoi”, spune aceasta.
Pentru cei cărora nu le place carnea de miel, Mihaela Bilic spune că stufatul se poate face și cu carne de pui sau de porc.
„Nu vă place carnea de miel? Atunci faceți stufat cu carne de pui sau de porc. Aveți arsuri de la ceapă și usturoi? Aflați că în varianta fiartă, adică în stufat, sunt tolerate mai ușor, iar conținutul mare de fibre accelerează digestia. Gătiți cu sos de roșii din belșug, crește absorția fierului din carne și din verdețuri…asta dacă mai era nevoie de argumente nutriționale. Poftă mare!”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.