Cum să remediați postura greșită. Poziția nu afectează doar felul în care arăți. Cercetările arată că poate avea un impact asupra modului în care te simți, deoarece postura poate juca un rol într-o serie de afecțiuni de sănătate care implică gâtul, spatele și articulațiile. Pe lângă asta, există un impact psihologic.
Cum să remediați postura greșită. Problema care afectează majoritatea tinerilor
Cum să remediați postura greșită. Poziția nu afectează doar felul în care arăți. Cercetările arată că poate avea un impact asupra modului în care te simți, deoarece postura poate juca un rol într-o serie de afecțiuni de sănătate care implică gâtul, spatele și articulațiile. Pe lângă asta, există un impact psihologic.
„O postură bună indică o persoană pozitivă, care are încredere în ea și este capabilă și dispusă să-și țină corpul corect”, spune dr. Meredith Warner, chirurg ortoped.
„Poziția greșită indică, de obicei, contrariul”, adaugă ea, potrivit Parade.
Afecțiuni frecvente asociate cu dependența de gadgeturi
Dr. Warner spune că unele afecțiuni din ce în ce mai frecvente legate de postură pot fi puse, parțial, pe seama rutinelor noastre zilnice asociate cu dependența de gadgeturi.
„Majoritatea americanilor au ceea ce se numește uneori „sindromul X încrucișat înainte. Acesta este momentul în care liniile spiralate ale fasciei de pe spate nu sunt echilibrate, iar partea din față a corpului este prea strânsă, în timp ce partea din spate a corpului este prea slăbită sau arcuită”, explică ea.
Fascia este un țesut conjunctiv. Învelește mușchii, oasele și articulațiile, ține organele împreună, susținând structura corpului și oferindu-le forma. Fascia organizează, separă și asigură protecție și autonomie pentru mușchii și organele interne. Aceasta leagă aceste elemente separate și stabilește relații spațiale. Din punct de vedere chimic, colagenul din fascie este cel care îi permite să se schimbe.
Sindromul X, „cocoașa văduvei”
Pozițiile legate de utilizarea dispozitivelor portabile contribuie la sindromul X.
„Capul este deplasat înainte, apare pierderea lordozei [curbarea normală] a coloanei cervicale, umerii sunt rostogoliți înainte și apare cifoza (curbarea anormală) în coloana toracală”, spune dr. Warner.
„Când omoplații sunt rotiți în jurul cutiei toracice spre exteriorul regiunii toracice, mulți oameni dezvoltă o afecțiune denumită în mod obișnuit ”cocoașa văduvei”, spune dr. Warner.
Pentru a aborda aceste tipuri de probleme de postură, dr. Warner spune că principalele lucruri de rezolvat sunt umerii poziționați înainte, omoplații prost poziționați și poziția înainte a capului.
Un exercițiu rapid și ușor pentru o postură mai bună
Dr. Warner recomandă acest exercițiu pentru a aborda cifoza toracică și poziția proastă și pentru a îmbunătăți postura superioară a spatelui.
Strângerea omoplatului. În timp ce stați drepți, pe un scaun, strângeți omoplați, țineți apăsat timp de cinci secunde și apoi eliberați. Marginea interioară a omoplaților trebuie să alunece în jurul coastelor spre coloana vertebrală. Repetați de 10-15 ori.
1. Întinderea umărului și a pieptului
Acest exercițiu ajută la deschiderea pieptului și la contracararea umerilor rotunjiți. Începeți prin a sta în pragul ușii și aplecați-vă înainte în timp ce vă rotiți în lateral pentru a întinde pieptul. Cotul trebuie să fie îndoit la aproximativ 90 de grade, iar brațul să fie la 90 de grade la umăr. Așezați partea din față a umărului și a brațului pe pragul ușii cu pieptul și trunchiul în prag. Întoarceți trunchiul și pieptul departe de montantul ușii și de braț. Ar trebui să simțiți o întindere profundă în partea din față a zonei umerilor.
2. Cobra, întins pe spate
Acest exercițiu este pentru întărirea mușchilor spatelui și umerilor. Întindeți-vă pe burtă, cu brațele în lateral. Ridicați pieptul de pe sol, strângând omoplații și țineți apăsat timp de 10 secunde înainte de a coborî. Repetați de 10 ori. Atât picioarele, cât și pieptul pot fi ridicate de pe sol simultan.
3. Retracții ale bărbiei
Acest exercițiu ajută la întărirea mușchilor gâtului și la îmbunătățirea posturii gâtului. Întindeți-vă pe spate, cu fața în sus, îndoiți genunchii și puneți picioarele pe podea, astfel încât să nu vă strângeți spatele. Țineți nasul îndreptat în sus, spre tavan. Înclinați capul încet înainte, fără a vă mișca gâtul. Imaginați-vă că desenați un arc mic cu vârful nasului. Păstrați mișcarea foarte lentă și repetați-o de 10 ori, timp de 10 secunde.