Masa de Paste este plină de preparate tradiționale românești, de la cozonac, drob de miel, friptură de miel, prăjituri, tort, aperitive și chiar și ciorbă. Bogate în grăsimi, zahăr şi sare, mesele de sărbători reprezintă un moment în care mulți români pot exagera din punct de vedere culinar. În cazul în care mănâncă prea mult, ei trebuie să știe cum pot acţiona înainte să li se facă rău cu adevărat.
În cele mai multe cazuri există semne clare dacă am exagerat cu mâncaqrea. Avem senzație de greaţă, senzaţie de disconfort sau preaplin. Alteori, însă, simptomele pot apărea câteva ore mai târziu sau chiar în dimineaţa următoare: stomac deranjat, balonare, gaze, dureri, lipsă de energie, o stare generală proastă.
Chiar dacă avem sentimentul că nu mai avem nicio soluție, există câteva metode pentru a ameliora starea proastă în care ne află, pentru că am exagerat cu mâncarea de sărbători.
Sfaturi utile de urmat după masa de Paște
Cum multe preparate aflate pe masa de Paşte sunt bogate în sare, este indicat să beți multă apă. Apa vă va ajuta să vă simţiți mai puţin umflat prin eliminarea excesului de sare din organism. Ceaiurile de plante (fără cofeină) sunt recomandate. Evitați cu desăvârșire alcoolul şi băuturile carbogazoase. Dacă aveți senzația de greaţă, ceaiul de ghimbir face minuni.
Nu trebuie omisă nici mișcarea. O plimbare după o masă grea pune şi sistemul digestiv în mişcare. Evitați să vă întindeți în pat imediat după ce ați mâncat. Acest lucru poate provoca reflux gastroesofagian. Dacă stați în picioare și vă mișcți continuu, puteți preveni refluxul gastraesofagian și accelerezi arderea grăsimilor.
Dacă continuați să vă simțiți rău, încercați antacide;e. Acestea sunt capsule ce combat arsurile la stomac și problemele digestive. Este indicat și cărbunele medical, care tratează balonarea și problemele gastrice. Și bicarbonatul de sodiu dizolvat într-un pahar de apă face minuni.
Sursă foto: Dreamstime