Ce trebuie să faci pentru a nu te îngrășa de Crăciun? Mihaela Bilic a dezvăluit secretul: Puteți mânca din toate

Mihaela Bilic

Sursa: Facebook

De Crăciun, mesele românilor sunt pline cu preparate care mai de care mai delicioase. Din această cauză, oamenii tind să mănânce mai mult decât de obicei. Nutriționistul Mihaela Bilic le-a dat câteva sfaturi românilor și le-a spus cum trebuie să își împartă meniul de sărbători, astfel încât să aibă o masă echilibrată.

Nutriționistul Mihaela Bilic le-a dat câteva sfaturi românilor cu privire la modul în care trebuie să consume preparatele de sărbători, fără a le face rău sau a avea vreo indigestie.

Iată câteva recomandări din partea nutriționistului care sigur vă vor ajuta în această perioadă de Crăciun, când tindem să mâncăm mai mult ca de obicei.

Mihaela Bilic a spus cum trebuie să mâncăm preparatele de sărbători

„Spațiați și temporizați felurile de mâncare, puteți mânca din toate, însă nu tot la o singură masă!

Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. Altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la aceeași masă, fără să depășiți bugetul de calorii.

Faceți pauze de 2-3 ore între mese, ieșiți la aer liber și să faceți puțină mișcare – preparatele culinare sunt mai gustoase atunci când ne este foame.

Dacă ați programat un festin, în orele premergătoare consumați doar iaurt sau ciorbă, ca să păstrați loc pentru ospățul ce va urma. Piftia este și ea un fel dietetic de mâncare, care ține de foame cu puține calorii.”, a spus Mihaela Bilic la PRO TV. 

Mihaela Bilic: Mâncați cu legume, nu cu pâine!

De asemenea, nutriționistul ne recomandă să mâncăm toba, lebărul, caltaboșul sau afumăturile cu legume, nu cu pâine!

„Preparatele din porc pentru aperitiv de tipul tobă, lebăr, caltaboș sau afumături sunt concentrate în gust, grăsime și calorii. Tăiați-le în felii subțiri, iar dacă țineți la siluetă mâncați-le cu legume, nu cu pâine!

La tochitură și cârnați secretul stă în gătit: preparați-le înăbușit în loc să le prăjiți în ulei! Prin încălzire o mare parte din grăsimea din carne se topește și rămâne în cratiță, deci produsul final e mai dietetic și mai ușor de digerat dacă a fost înăbușit.”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic.