Ce trebuie să faci pentru a ține șoarecii departe de casa ta. 12 mirosuri care îi alungă

șoareci, cașcaval, brânză

SURSA FOTO: Dreamstime

Ce trebuie să faci pentru a ține șoarecii departe de casa ta. Ținerea la distanță a acestor rozătoare poate fi o misiune imposibilă, mai ales dacă stai la curte. Și totuși se pare că există ceva ce i-ar putea alunga.

Șoarecii pot fi iritați de unele arome puternice, din produse de uz casnic, acesta fiind un prim pas excelent în încercarea de a-i ține cât mai departe.

”Șoarecii și rozătoarele, în general, au un simț al mirosului excelent. În unele circumstanțe, mirosurile pot fi folosite ca repelent pentru a-i ține cât mai departe de zonele sensibile”, spune James Agardy, potrivit The Spruce.

Dar soluția poate fi temporară.

„Dacă aveți o problemă persistentă cu șoarecii, probabil că aceste soluții nu vor funcționa pe termen lung”, spune Meg Pearson.

„În cele din urmă, șoarecii vor realiza că mirosul nu reprezintă o amenințare reală pentru siguranța lor și vor continua să circule în zonele în care ați pus acele substanțe”, avertizează ea.

Iată ce sfaturi au experții în controlul dăunătorilor și ce recomandă ei pentru a ține departe șoarecii.

Scorţişoară

Nasurile ascuțite ale șoarecilor îi pot ține departe de scorțișoară, datorită mirosului puternic pe care îl are acest condiment.

Presărați scorțișoară pe marginea dulapurilor sau așezați bețișoare de scorțișoară la câțiva centimetri unul de celălalt.

Oţet

Mirosul înțepător al oțetului poate acoperi mirosul feromonilor șoarecilor, ținându-i departe de casă, chiar dacă au devenit deja vizitatori frecvenți.

Turnați oțet alb într-o sticlă cu pulverizator și adăugați și câteva picături de detergent de vase, apoi pulverizaț soluția pe zonele în care găsiți șoareci.

Ulei de mentă

Menta este unul dintre cele mai populare substanțe greu de suportat de șoareci, dar rețineți că e nevoie de mai mult de câteva picături de ulei de mentă pentru a face acest truc să funcționeze.

Amoniac

Mirosul distinct al amoniacului poate ține șoarecii la distanță, deși cercetările sunt destul de neclare asupra eficienței sale. Cu toate acestea, nu strică niciodată să încerci!

Piper roșu

Mirosurile picante pot ține la distanță toate tipurile de rozătoare, inclusiv veverițele și șoarecii. Presărați piper cayenne în interiorul dulapurilor sau în jurul podului pentru a ține șoarecii departe.

Sarea Epsom

Sarea Epsom emană un miros amar de care șoarecii încearcă să fugă. P

resărați sare Epsom în locurile care ați găsit șoareci, dar nu folosiți o cantitate prea mare în aer liber – sarea poate deteriora solul atunci când este folosită în cantități mari.

Naftalina

Mirosul puternic de naftalină poate fi descurajant pentru șoareci. Cu toate acestea, substanțele chimice din naftalină pot înrăutăți mirosul unui șoarece, făcându-i mai insistenți în căutarea hranei.

Ulei de eucalipt

S-a demonstrat că uleiul de eucalipt descurajează șobolanii datorită mirosului său înțepător. Pentru a-l folosi pe șoareci, diluați-l cu alcool izopropilic și pulverizați-l pe zonele afectate de șoareci.

Ulei de chili

Uleiul de chili funcționează la fel ca piperul cayenne, șoarecii fiind descurajați de mirosul său picant. Uleiul de chili poate fi aplicat în zonele în care au fost găsiți șoareci, dar nu trebuie să-l aplicați direct pe podea sau pe dulap.

Puneți-l pe o cârpă de bumbac și apoi îmbibați cu ea zonele cele mai expuse.

Ulei de lemn de cedru

Mirosul distinct al uleiului de cedru poate acționa perfect ca factor de descurajare, ținându-i departe de casă.

Cu toate acestea, unele cercetări au arătat că uleiul de lemn de cedru este toxic pe perioade lungi de timp, provocând leziuni și tumori hepatice la rozătoare.

Usturoiul

Nu există nicio îndoială că parfumul usturoiului este persistent, fiind un factor de descurajare împotriva șoarecilor.

Cu toate acestea, nu folosiți usturoi proaspăt sau feliat, ci pudră de usturoi sau usturoi conservat, care va dura mult mai mult decât cel proaspăt.

Lavanda

Uleiul de lavandă poate descuraja șoarecii. La fel și levănțica plantată sau în ghiveci. Încercați să lăsați lavanda să crească în lunile mai calde și să o completați cu ulei de lavandă în lunile mai reci.