Astfel, poți depune un CV pe o platformă de recrutare sau pe site-ul unei companii cu un proces automatizat de selecție pe baza a numeroși algoritmi sau îți poți exprima intenția de angajare printr-un email simplu, direct și eficient, adresat către angajator.

Acest pas poate face diferența între candidați, având potențialul de a atragere atenția recrutorului, maximizând șansele de a obține un interviu sau de angajare. În continuare, vei afla ce trebuie să scrii într-un e-mail când trimiți CV-ul pentru a-ți crește șansele de a obține jobul mult dorit.

Ce trebuie să scrii într-un e-mail când trimiți un CV

Abordarea prin email, fiind una mai directă, poate ajuta angajatorul să își formeze o părere preliminară despre tine. Prin urmare, este indicat să folosești o exprimare formală, care să-ți creeze o imagine caracterizată de profesionalism.

Printre pașii principali în redactarea unui astfel de mail trebuie urmărite următoarele aspecte:

  • trimiterea mesajului către adresa de e-mail corectă;
  • motivul pentru care ai trimis CV-ul în secțiunea de subiect;
  • o formulă de salut;
  • o scurtă introducere despre tine și de ce ai decis să trimiți CV-ul;
  • încheierea mesajului într-o notă politicoasă;
  • includerea datelor de contact.

De asemenea, nu uita să atașezi documentul cu CV-ul. Pentru a confirma recrutorului motivați ta, poți completa mesajul și cu o scrisoare de intenție.

Ce să scrii în subiectul e-mailului

Subiectul e-mailului trebuie să fie unul concis și la obiect. Asigură-te că cuprinde toate informațiile cheie pentru a ajuta receptorul să-și dea seama cu ușurință despre ce este vorba și să îi atragă atenția. Acest text este un element important de scris într-un mail atunci când trimiți un CV și ar trebui să includă în primul rând titlul jobului pentru care aplici, numele tău complet și numele companiei angajatoare.

Explică motivul pentru care formulezi e-mailul

Motivul pentru care contactezi angajatorul ar trebui să fie fundamentul e-mailului. Unul dintre pașii importanți când vine vorba de ce trebuie să scrii într-un e-mail când trimiți un CV este menționarea limpede a postului pentru care vrei să aplici, de ce vrei să aplici și ce te recomandă pentru acest post. De asemenea, subliniază faptul că în e-mail se regăsește CV-ul atașat și după caz, și scrisoarea de intenție.

E-mail CV
SURSA FOTO: freepik.com

Cum să te adresezi

Folosește o formulă de salut corespunzătoare unui astfel de mesaj. Poți folosi o formă generală, precum „Bună ziua”, „În atenția departamentului”, sau „Stimate/” – completând cu funcția celui căruia îi este destinat e-mailul. Alternativ, poți folosi numele de familie al persoanei căreia îi adresezi corespondența, dacă îl cunoști sau dacă este menționat acest aspect în anunțul jobului, folosind astfel o frază de deschidere precum „Domnule/Doamnă…”.

La finalul mesajului mulțumește pentru atenția acordată și folosește o formulă de încheiere. Variantele precum „O zi bună!”, „Toate cele bune” sunt binevenite și conferă profesionalism. Nu este recomandat să exagerezi cu exprimări foarte extravagante, pentru a evita crearea unei păreri eronate despre tine sau formulări care pot intra în contradicție cu modul personal de exprimare din cadrul unui interviu.

Pentru a respecta indicațiile despre ce trebuie să scrii într-un e-mail când trimiți un CV, lasă-ți datele de contact în semnătură:

  • numele complet;
  • orașul de reședință;
  • numărul de telefon.

Înainte să trimiți e-mailul, asigură-te că ai verificat foarte bine textul în prealabil și că l-ai citit de mai multe ori, astfel încât să eviți greșelile gramaticale sau de exprimare, erorile de redactare sau atașarea unor documente nepotrivite.

De asemenea, nu uita să verifici că mesajul tău înglobează tot ce trebuie să scrii într-un e-mail când trimiți un CV. Formatul ar trebui să fie foarte ușor de citit, așa că nu uita să folosești dimensiuni și stiluri comune de font în e-mail, precum scrierea cu negru într-un font lizibil și lasă un spațiu liber între fiecare paragraf pentru mai multă claritare.

Includerea hyperlink-urilor într-un e-mail de acest tip constituie un avantaj. Ai opțiunea de a include un link către o scrisoare de intenție mai lungă sau către profilul tău de LinkedIn sau către CV-ul online.

Nu în ultimul rând, încearcă să trimiți un astfel de email în primele zile ale săptămânii lucrătoare pentru a beneficia de atenția sporită a angajatorului și nu uita că trimiterea unui CV prin email este o mișcare îndrăzneață, ce îți poate aduce șanse mai mari de a obține un interviu de angajare.

În concluzie, depunerea CV-ului prin e-mail este o mișcare care te diferențiază de restul candidaților și care poate fi deschizătoare de oportunități, susținând motivația ta. Astfel, asigură-te că ai CV-ul actualizat, alături scrisoarea de intenție și scrie-i direct angajatorului pentru a-i stârni curiozitatea de a te cunoaște.