Pensii de 6.000 de lei pe lună! Ce trebuie să știe cei care vor să iasă la pensie

bani, pensii

SURSA FOTO: Dreamstime

Dezbaterile pe tema pensiilor care vor fi majorate anul viitor continuă. În rândurile următoare vă arătăm care este numărul de ani vechime necesar pentru a primi o pensie de 6.000 de lei după recalcularea din 2024.

Cât trebuie să muncești pentru o pensie de 6000 de lei

Românii care se pregătesc să iasă la pensie, precum și cei deja pensionați, așteaptă cu sufletul la gură modificările aduse veniturilor lunare în urma recalculării din 2024. Soluția la această incertitudine pare să fi fost găsită. Milioane de pensionari așteaptă cu interes aplicarea noii legi a pensiilor. Milioane de români vor să afle exact câți bani vor primi în urma recalculării din 2024. Anul viitor Guvernul a promis două majorări semnificative.

În căutarea unor răspunsuri, pensionarii discută pe rețelele sociale articolele din lege. Și aplică noua formulă de calcul la propriile situații.

Prin urmare, românii încearcă să dobândească o înțelegere cât mai precisă a sumei pe care o vor primi după recalcularea pensiei din septembrie 2024.

În lumina acestei situații, pensionarii au concluzionat că pentru a beneficia de o pensie în cuantum de 6.000 de lei ar fi necesari 33 de ani de contribuții.

De exemplu, pentru o persoană care a lucrat 6 ani și 9 luni în grupe de muncă, aplicarea formulei de calcul ar conduce la un rezultat de 33 de ani și 3 luni, în condiții normale. Această cifră este apoi adunată cu cei 6 ani și 9 luni de muncă în grupe. Astfel, se ajunge la un total de 40 de ani.

Toate pensiile vor crește

Cu toate acestea, dacă acea persoană a continuat să lucreze după atingerea vârstei de pensionare, anii respectivi trebuie să fie scăzuți, în acest caz rezultând 39 de ani.

Punctele de stabilitate pentru această persoană sunt de 10,25, ceea ce înseamnă că pensionarul dispune de 66,40755 puncte pe talonul de pensie. Adăugând punctele de stabilitate, suma totală ajunge la 76,65755.

Calculul pensiei pentru români se va efectua prin înmulțirea numărului de puncte cu Valoarea de Punct (VPR). Care atinge suma de 81 de lei. Astfel, în cazul românului dat ca exemplu, acesta ar urma să primească 6.203 de lei. După aplicarea impozitului de 10%, suma netă care va ajunge în contul său se ridică la 5.800 de lei, conform unui calcul realizat pe platformele de profil, conform informațiilor prezentate de kanald.ro.

În altă ordine de idei, premierul Marcel Ciolacu a afirmat luni seara că toate pensiile din România vor cunoaște o creștere de 13,8%, Asta, de la 1 ianuarie. Această majorare este aliniată la rata inflației. În ceea ce privește pensiile speciale, acestea vor fi indexate doar în ceea ce privește partea contributivă.

Prim-ministrul a adăugat că există pensii care vor înregistra o creștere chiar și de 40%. Acest anunț a fost făcut în contextul eforturilor de a menține pasul cu costurile de trai. Și de a asigura o creștere echitabilă pentru toți pensionarii.