Ce trebuie să știe și pe câți bani muncește un om care face shaorma

Să lucrezi într-o shaormerie nu e un job chiar atât de simplu pe cât pare. Există anunţuri pe site-urile de joburi la care cerinţele nu implică doar cunoştinţe pentru prepararea celebrului produs de fast-food.

Există angajatori care doresc de la un shaormar să poată elibera nota de plată şi să încaseze şi contravaloarea produselor. Mai mult, se vrea ca shaormarul să aibă aptitudini în soluţionarea, în limita competenţei, a reclamaţiilor clienţilor.

Shaormarul casier, om de curăţenie, specialist în marketing, negociator şi gestionar

În următorul anunţ de angajare se vede clar că dacă vrei să te angajezi ca shaormar trebuie să ai compenţe şi de casier, şi de marketing, şi de negociator şi de gestionar.

Responsabilitati/Cerinte:

– prepararea produselor specifice de tip fast food si servirea acestora;
– aplicarea constanta si eficienta a reglementarilor sanitare si sanitar-veterinare;
– intretinerea corespunzatoare a echipamentelor de lucru si semnalarea neregulilor constatate;
– preluarea şi verificarea comenzilor clienţilor;
– alegerea materiilor prime necesare preparării produselor şi verificarea termenului de valabilitate;
– dozarea materiilor prime conform standardelor unității;
– ambalarea produsului finit şi servirea clienţilor;
– eliberarea notei de plată şi încasarea contravaloarii produselor;
– soluţionarea, în limita competenţei, a reclamaţiilor clienţilor şi comunicarea celor pe care nu le poate soluţiona;
– comportament si aspect ingrijite;
– promovarea serviciilor şi produselor oferite.

Ce se oferă în schimb? În ciuda cerinţelor, jobul de shaormar este unul adresat celor fără studii, necalificaţilor sau studenţilor dornici de un job temporar. Astfel, deşi anunţurile de angajare includ la beneficii şi expresia "salariu atractiv", venitul lunar pentru un astfel de job nu depăşeşte 200-300 de euro.

În plus, deşi este o piaţa fast-food-urilor este una într-o continuă expansiune, nimeni nu se înghesuie să aplice pentru un jobul de shaormar. Majoritatea tinerilor fără experienţă sau a celor fără studii care aplică pentru un job în fast-food preferă un lanţ de restaurante unde, deşi salariile sunt comparabile, se oferă în plus mirajul avansării în carieră.