Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, a scos la concurs mai multe posturi la centrul de dezvoltare de software din Iaşi, ca urmare a extinderii operaţiunilor. Citeşte mai jos cerinţele pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a putea lucra la Amazon.

Centrul de dezvoltare software din Iaşi al Amazon. com a fost deschis acum cinci ani, iar în fiecare an numărul angajaţilor a crescut. În 2009, Amazon Development Center avea 29 de angajaţi, cu patru mai mult decât în 2008, conform datelor publicate de Registrul Comerţului.

„Am decis să extindem centrul de dezvoltare din Iaşi în primul rând datorită nivelului avansat de pregătire pe care îl au informaticienii din aceasta zonă”, potrivit lui Lucian Vornicu, directorului centrului de dezvoltare din Iaşi.

Amazon Development Center are în plan să îşi dubleze numărul de angajaţi de pe plan local în următorii doi ani. Compania se află în prezent în plin proces de recrutare, cele mai multe job-uri disponibile fiind în software development. 

Care sunt principalele cerinţe

Compania este interesată în mod special de candidaţi care au cunoştinţe avansate de algoritmică şi programare.  Pentru că majoritatea posturilor sunt în software development, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de Informatică şi să cunoască foarte bine următoarele programe şi aplicaţii: Java/C++, JavaScript, CSS, AJAX, HTML, XML, Jquery. De asemenea, candidaţilor li se mai cere abilitatea de a îndeplini mai multe sarcini deodată, să se adapteze uşor, să înveţe noi sisteme şi tehnologii şi să găsească soluţii creative şi scalabile la probleme dificile.

Amazon nu are la acest moment un site dedicat spre a servi clienţilor din România. Clienţii români pot vizita orice site de retail al Amazon (www.amazon.com, www.amazon.co.uk, www.amazon.fr, www.amazon.de, www.amazon.ca, www.amazon.cn or www.amazon.co.jp), anumite produse putând fi cumpărate de la aceste locaţii şi livrate internaţional către România.

În 2009, Amazon Development Center a înregistrat o cifră de afaceri netă de peste 4 milioane lei, peste nivelul de 3 milioane lei din 2008. Amazon.com a fost fondat în anul 1994 de Jeff Bezos într-un garaj din Statele Unite.