Cum putem scăpa de răceală

În cele ce urmează vă prezentăm tot ce trebuie să știm despre răceală și cum putem trata virozele respiratorii cu metode naturiste.

Potrivit drgreen.ro, sunt aproximativ 200 de virusuri care pot cauza răceală, sau, popular, guturai. Viroza se poate transmite atât prin aer – prin tuse și strănut, cât și prin contactul cu suprafețele contaminate.

Câteva lucruri simple ne pot ajuta să reducem riscul de apariție a afecțiunilor sezoniere. Așadar, spălatul mâinilor cât mai frecvent este unul dintre ele. Trebuie folosit săpun și apă și curățați-vă mâinile timp de cel puțin 20 de secunde. Somnul este, de asemenea, extrem de important. Lipsa somnului poate aduce vulnerabilitate în fața răcelii.

Și sportul contribuie la păstrarea sănătății în fața virușilor care aduc răceală. Activitatea fizică întărește corpul și reduce simptomele de răceală. Stresul trebuie evitat pentru că acesta slăbește sistemul imunitar.
Așa cum și contactul cu persoanele bolnave trebuie ocolit. În lupta contra virozelor, trebuie consumate alimente bogate în vitamina C.

Remedii naturiste pentru guturai

Vitamina C este esențială pentru tratarea răcelii. Aceasta se găsește în lămâi, portocale, grapefruit, legume verzi, etc. Băuturile pe bază de citrice pot contribui la ameliorarea infecțiilor tractului respirator superior.

Gargara cu apă sărată poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii superioare și poate scădea severitatea simptomelor răcelii. De exemplu, poate ușura durerea în gât și congestia nazală. Folosiți 1/2 linguriță de sare dizolvată într-un pahar de apă caldă, o dată sau de 2 ori pe zi.

Probabil că mierea este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste pentru răceală. Aceasta poate calma mucoasele iritate, ajutând la ameliorarea durerilor de gât, dar și la diminuarea tusei. De asemenea, puteți adăuga mierea în ceaiul cu lămâie.

Ghimbirul este antiinflamator și antibacterian. Acesta ajută la decongestionare, greață, răceală și febră. Îl puteți consuma proaspăt, confiat, sub formă de ceai sau sirop, cu care să vă preparați un suc natural.

Propolisul este substanța pe care albinele o folosesc pentru a-și sigila stupii. Acesta este antiviral și antibacterian. Este perfect pentru a lupta împotriva răcelii.

Există multe uleiuri esențiale potrivite pentru răceală, dar vă recomandăm uleiul de eucalipt, care are proprietăți antivirale și antimicrobiene și uleiul de mentă, care este folosit ca un decongestionant natural și un reducător de febră.

Usturoiul este un antioxidant puternic cu proprietăți antimicrobiene, antivirale și antibiotice. Usturoiul este bogat în minerale, enzime, vitamina C, sulf și seleniu, care ajută la răceală.