Se pare că există câteva obiceiuri, pe care nu le considerăm nocive, și care pot influența apetitul.

Iată care sunt acestea, conform site-ului Runningtothekitchen.

Nu mâncăm suficiente proteine

Proteinele sunt un element important în menținerea sațietății. Reduc hormonii foamei și stimulează hormonii sațietății.

Dacă mesele sunt lipsite de proteine, s-ar putea să-ți fie foame imediat după ce ai mâncat. Încercați să adăugați mai multe ouă, pui, fasole sau iaurt pentru a vă simți plini mai mult timp.

Deshidratarea

Uneori, corpul confundă setea cu foamea. Dacă nu beți suficientă apă, s-ar putea să simțiți că vă este foame atunci când aveți nevoie de hidratare. Data viitoare când dați fuga la frigider, beți înainte un pahar cu apă.

Lipsa somnului

Somnul insuficient ar putea să te făcă să simți mereu că ți-e foame. Încearcă să ai un somn de aproximativ 7-9 ore în fiecare noapte pentru a ține în frâu foamea și a te simți echilibrat pe tot parcursul zilei.

Prea mulți carbohidrați rafinați

Alimente precum pâinea albă, produsele de patiserie și gustările cu zahăr provoacă creșteri și scăderi ale zahărului din sânge, lăsându-vă rapid senzația de foame.

Optați pentru cereale integrale și alimente bogate în fibre, cum ar fi ovăzul, orezul brun și legumele, pentru a menține stabil nivelul de zahăr din sânge și foamea la distanță.

Săritul peste mese

Săritul peste mese te poate face să-ți fie foame mai tarziu, ceea ce duce la supraalimentare. Micul dejun și gustările regulate ajută la menținerea sațietății.

Stresul și alimentația emoțională

Stresul se poate combina cu semnalele de foame, făcându-te să vrei să mănânci chiar și atunci când nu-ți e foame. Găsirea altor modalități de a face față stresului, cum ar fi exercițiile fizice, vă poate ajuta să evitați să mâncați pe fond de stres.

Mâncat pe fond de stres
Mâncat pe fond de stres/SURSA FOTO: Dreamstime

Fibre insuficiente

Fibrele vă mențin sătui, încetinind digestia și stabilizând nivelul de zahăr din sânge. Dacă dieta este lipsită de fibre, s-ar putea să îți fie mai des foame. Consumați multe fructe, legume, cereale integrale și leguminoase pentru a vă simți plini mai mult timp.

Insuficiente grăsimi sănătoase

Grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru sațietate. Alimente precum avocado, nuci și ulei de măsline vă ajută să nu simțiți foamea. Aceste grăsimi sunt bune și țin foamea la distanță, mai ales atunci când sunt asociate cu proteine și fibre.

Obiceiul de a mânca prea repede

Mâncatul prea repede nu oferă creierului suficient timp pentru a semnala că ești sătul, ceea ce duce la supraalimentare. Savurează fiecare înghițitură și nu te vei mai simți mereu înfometat!.

Carențe de nutrienți

Uneori, corpul vrea mai multă mâncare atunci când îi lipsesc nutrienți importanți. Luați în considerare o varietate de alimente pentru a satisface nevoile nutriționale.