Diana Șoșoacă reacționează dur după decizia CCR

Diana Șoșoacă, europarlamentar și președinte al partidului S.O.S. România, a criticat vehement decizia Curții Constituționale a României (CCR) de a anula alegerile prezidențiale. Reacția vine în contextul în care candidatura sa a fost respinsă anterior de CCR.

„Praful și pulberea s-a ales de aceste alegeri lovite de nulitate absolută prin excluderea mea de pe lista candidaților la prezidențiale.

Acum mă mai opriți să candidez, sau veți da încă o lovitură de stat? Dumnezeu nu va permite niciodată ca femeia care a luptat cel mai mult (…) să fie nedreptățită. Dumnezeu nu doarme”, a declarat Șoșoacă.

Sursă: Inquam Photos / George Călin

Partidul S.O.S. România a emis un comunicat de presă în care susține că decizia CCR reprezintă o „lovitură de stat” și acuză o presupusă implicare a serviciilor secrete interne și externe.

S.O.S. România consideră că decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale reprezintă o lovitură de stat, în care se află implicate atât serviciile secrete românești, cât și cele străine. Potrivit comunicatului, lovitura de stat a fost dată pe 5 octombrie, ziua în care CCR a respins candidatura Dianei Șoșoacă, iar acum, susțin ei, se impune o nouă Revoluție. Deși este evocată o atmosferă similară lunii decembrie, partidul subliniază că nu este nevoie de victime, având în vedere că nu dispun de armament și nu pot face față unui eventual atac.

„Decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este o lovitură de stat, o luptă între serviciile secrete românești și străine. Lovitura de stat a fost dată pe data de 5 octombrie (n.r. – ziua în care CCR a respins candidatura Dianei Șoșoacă), iar în acest moment au nevoie de o nouă Revoluție.

Așa cum am spus, miroase a decembrie, dar nu este nevoie să moară oameni pentru că noi nu suntem înarmați și nu putem face față atacului”, se arată în comunicat.

De asemenea, partidul susține că „statul România a încetat să mai existe, iar România a intrat pentru prima oară în istorie în faliment”.

Decizia CCR și reacțiile ulterioare au generat un val de controverse și incertitudine în spațiul public, fiind invocate atât acuzații grave, cât și apeluri la o schimbare profundă a situației politice din țară.

Șoșoacă nu a putut participa la alegeri

Diana Șoșoacă, liderul S.O.S. România, nu a mai intrat în cursa pentru funcția de președinte al României.

Pe 5 octombrie, judecătorii Curții Constituționale au decis să invalideze decizia Biroului Electoral Central de a înregistra candidatura Dianei Șoșoacă. Hotărârea Curții a fost definitivă.

CCR are responsabilitatea de a asigura respectarea procedurilor pentru alegerea președintelui României și de a confirma rezultatele alegerilor, conform Constituției și Legii nr. 47/1992. Curtea soluționează contestațiile privind înregistrarea candidaturilor, care pot fi depuse de candidați, partide, organizații ale minorităților, alianțe politice și alegători. Contestațiile se depun la sediul CCR și sunt soluționate în termen de două zile, fără notificarea părților, cu participarea unui reprezentant al Ministerului Public.