Compania, într-un anunţ publicat duminică după-amiază, spune că va susţine o conferinţă astăzi la ora 9 AM pentru „a anunţa rezultatul discuţiilor pe care compania le-a purtat vizavi de balanţa de cash“.
Producătorul iPhone şi iPad este posibil să cheltuie circa 14 mld. dolari din cei 98 mld. dolari disponibili – un record pentru o companie listată – pentru a ridica nivelul dividendelor la 2,5%, conform prognozelor realizate de o serie de analişti şi investitori. La preţul cu care compania a închis vineri de 585,57, plăţile vor fi de 3,66 dolari pe trimestru sau 14,65 de dolari pe aţiuni pentru un an.
„Considerăm că Apple va deveni compania cu cel mai mare randament pe acţiune din universul nostru cu 2,5%, urmată de Hewlett-Packard cu 2%, Cisco cu 1,6% şi IBM cu 1,5%“, scrie Brian Mashall de la International Strategy & Investment într-o notă adresată clienţilor, după anunţul Apple de duminică.

Acţiunile Apple au crescut în acest an cu 45% după ce săptămâna trecută a lansat noul iPad şi a publicat rezultatul vânzărilor iPhone pe luna ianuarie.

SURSA: CNBC