Săptămâna aceasta a anunțat că a angajat casa de licitații Christie pentru a-i evalua operele de artă. Mișcarea managerul a generat controversă, atât din partea celor care susțin că autoritățile nu trebuie să se atingă de colecția de artă a orașului, cât și din partea lor care afirmă că Detroit nu ar fi trebuit să detină vreodată piese de artă. Ca o paranteză, spre deosebire de alte orașe mari, Detroit are în propietatea sa întreaga colecție a Institutului de Arte al orașului.
Potrivit Detroit Freee Press care a apelat la experți pentru a evalua operele, în cazul în care tablourile și-ar găsi cumpărători, colecționarii vor plăti cel puțin 2,5 miliarde de dolari pe acele piese de artă.
Printre tablourile pe care Detroit intenționează să le înstrăineze se numără opere ale lui Rembrandt, Fra Angelico, Van Gogh, Edgar Degas etc.
Ce vinde Detroit în încercarea sa de a ieși din faliment
9 august 2013, 11:07
Ultima modificare în 9 august 2013, 14:07
Managerul de criză al orașului Detroit, Kevyn Orr, încearcă să găsească diferite modalități pentru a scoate orașul din impas și a scăpa de datoria de 18,5 miliarde de dolari care tronează pe umerii cetățenilor.
Etichete: detroit,
faliment,
opere
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook