Astfel, turiștii apreciază, în primul rând, zona SPA, confortul și preparatele culinare servite la restaurantele hotelurilor. În timp ce ospitalitatea personalului, aspectul camerelor și localizarea au contat mai puțin în alegerea unității de cazare preferate. Studiul, realizat de HotelGuru.ro, mai arată că prima opțiune este stațiunea Băile Herculane, unde turiștii beneficiază atât de spa, cât și de tratamente cu ape termale.
Cu toate acestea, analiștii din industria de turism spun că, dacă s-ar trage linie, Băile Herculane iese, fără excepție, între cele mai sărace în investiții. Paradoxal, stațiunea care altădată atrăgea cel mai mare număr de turiști, se poate lăuda astăzi doar cu două-trei hoteluri, insuficiente, însă, pentru potențialul pe care îl are.
În această industrie, Herculane a fost întotdeauna comparată cu stațiunea Karlovy Vary (Cehia), care aduce anual încasări de sute de milioane de euro și este considerată una dintre „stelele balneare“ ale Europei. Cele două seamănă foarte mult, fiind singurele din Europa care au apă termală cu sulf coloidal și se află la aproximativ aceeaşi altitudine, cu acelaşi decor natural, străjuite de versanţi abrupţi. În plus, și arhitectura este asemănătoare, amândouă fiind dezvoltate în vremea Imperiului Austro-Ungar.
Altfel, printre hotelurile pe care turiștii le preferă se numără și Hotel Szeifert 3* din Sovata, Club Vila Bran 3*, Hotel Alpin 4* din Poiana Brașov și Danubius Health Spa Resort 4* din Sovata, mai reiese din același studiu.