Compania va dezvolta tehnologii multimedia pentru producatorii de telefoane mobile. "Mobilygen va realiza doar tehnologii de baza, nu solutii", spune George Haber. "Cred ca convergenta dintre comunicatiile mobile si aplicatiile multimedia este The Next Big Thing. Mai ales ca, la ora actuala, telefonul mobil reprezinta cea mai raspandita platforma, in special in randurile celor tineri", explica George Haber. Deocamdata, in companie lucreaza doar 14 tehnicieni, urmand ca aceasta sa fie dezvoltata
Compania va dezvolta tehnologii multimedia pentru producatorii de telefoane mobile. „Mobilygen va realiza doar tehnologii de baza, nu solutii”, spune George Haber. „Cred ca convergenta dintre comunicatiile mobile si aplicatiile multimedia este The Next Big Thing. Mai ales ca, la ora actuala, telefonul mobil reprezinta cea mai raspandita platforma, in special in randurile celor tineri”, explica George Haber. Deocamdata, in companie lucreaza doar 14 tehnicieni, urmand ca aceasta sa fie dezvoltata dupa ce va fi depasita criza din domeniul IT. Omul de afaceri nu exclude posibilitatea deschiderii unui punct de lucru si in Romania.
„In aceasta a treia companie am investit un milion USD si sunt asociat cu alti oameni de afaceri care au investit, la randul lor, sase milioane USD. Detin peste 20% din Mobilygen”, spune George Haber.
Succesul viitor al Mobilygen nu este legat neaparat de un anumit standard de comunicatii (GPRS, UMTS, CDMA etc.), acestea reprezentand exclusiv preocuparea operatorilor de telefonie. „Ne vom axa pe acea tehnologie care va avea cel mai mare succes”, explica intreprinzatorul.
George Haber este si membru in Consiliul de Administratie al unor companii din Silicon Valley, care se ocupa cu productia de software, circuite integrate, chip-uri, sisteme audio-video. In plus, omul de afaceri ofera si servicii de consultanta pentru companiile din domeniul IT.
George Haber nu exclude posibilitatea de a investi in Romania, fie prin cumpararea unei companii deja existente, fie prin infiintarea uneia proprii. Omul de afaceri este interesat de un furnizor global de solutii sau servicii IT, insa deocamdata nu a gasit aceasta oportunitate in Romania.
La invitatia Asociatiei Nationale a Industriei de Software (ANIS), George Haber a venit in Romania insotit de reprezentantii a doua fonduri cu capital de risc: Asaf Mohr de la Mohr Ventures si Arad Naveh de la Benchmark Capital. „Romanii sunt ideali pentru productia de software. Chiar si oamenilor cu pregatire tehnica solida le place sa filosofeze, ceea ce este perfect pentru productia de software”, conchide Haber.
Haber si cei doi investitori intentioneaza sa vada cel putin 100 de companii romanesti pentru a se decide in privinta intrarii intr-o afacere.
Cum sa vinzi companii cu peste 130 de milioane USD
George Haber, dupa absolvirea liceului industrial la Oradea, pleaca in Israel unde urmeaza studii superioare. In 1988, se stabileste in SUA, iar in 1993 infiinteaza CompCore Multimedia, care s-a ocupat de integrarea tehnologiei DVD, atat de raspandita in prezent. In 1996, compania este preluata de Zoran Corporation pentru 70 milioane USD. Haber a ramas vicepresedinte executiv in companie. Cu un milion USD, omul de afaceri infiinteaza GigaPixel Corp., producator de placi grafice, preluat cu 186 milioane USD de 3dx Interactive, in 2000. La preluare, intreprinzatorul detinea aproximativ 30% din companie. O treime din actiuni a donat-o prietenilor din copilarie. Filozofia de business a lui George Haber consta in a oferi clientului solutii complete, astfel incat intervalul de timp in care competitorii sa poata oferi acelasi lucru sa fie cat mai lung. De exemplu, CompCore vindea producatorilor de DVD-playere, toate componentele de care aveau nevoie: chipuri, software si schema de integrare.