ITIA, agenția care o acuză pe Simona Halep de dopaj, trage un semnal de alarmă
Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA) a emis un avertisment deosebit de serios. El se adresează jucătorilor care sunt contactați de grupările dedicate pariurilor ilegale.
Reprezentanții agenției care investighează presupusul dopaj al Simonei Halep au solicitat o extindere a perioadei de sancționare de la patru la șase ani pentru sportiva din România.
În același timp, instituția desfășoară eforturi și pentru combaterea fenomenului de corupție în sport.
Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a emis o alertă cu privire la o nouă tactică folosită pentru a corupe jucătorii de tenis. ITIA transmite că ei sunt contactați pe platformele de socializare de către grupările dedicate pariurilor ilegale. Totul, sub pretextul oferirii unei sponsorizări din partea unei companii producătoare de deodorante.
O metodă proaspătă de a convinge jucătorii de tenis să aranjeze meciuri a fost descoperită, iar Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a emis o avertizare în cursul zilei de miercuri, 21 februarie.
Avertismentul vizează mafia pariurilor, o schemă de corupție care se dezvoltă tot mai mult în sportul internațional
„ITIA este la curent cu o schemă de corupție care are loc pe rețelele de socializare, cu jucători vizați de persoane care susțin că oferă sponsorizare de la o marcă de deodorante.
Din fericire, jucătorii au simțit ceva necurat și ne-au ajutat să-i avertizăm și pe alții despre acest lucru! Semnale de alarmă: apelurile se fac de pe un link, fără a dezvălui datele de contact.
Refuzul persoanelor de a-și arăta fața, chiar și atunci când li se cere acest lucru. Propunerea de a discuta despre pariuri sau jocuri de noroc”, a avertizat ITIA.
Agenția de integritate a cerut majorarea pedepsei Simonei Halep la 6 ani de suspendare
În cadrul procesului Simonei Halep desfășurat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne (TAS), ITIA a solicitat o suspendare de șase ani pentru Halep.
Agenția a motivat că aceasta ar fi implicată în două încălcări majore: un test pozitiv și anomalii în pașaportul biologic.
„Circumstanțele agravante pretinse de ITIA pot fi rezumate astfel: (1) Dopajul sanguin al doamnei Halep a fost repetitiv și sofisticat;
(2) Potrivit grupului de experți, a fost clar că stimularea a fost eficientă cel mai devreme din martie 2022 până în septembrie 2022. Prin urmare, trebuie să fi folosit mai mult de o substanță și/sau metodă interzisă în mai multe ocazii; (3) Jucătorul a avut un comportament înșelător și/sau obstructiv pentru a evita depistarea sau judecarea unei încălcări.
(2) Potrivit grupului de experți, a fost clar că stimularea a fost eficientă cel mai devreme din martie 2022 până în septembrie 2022. Prin urmare, trebuie să fi folosit mai mult de o substanță și/sau metodă interzisă în mai multe ocazii; (3) Jucătorul a avut un comportament înșelător și/sau obstructiv pentru a evita depistarea sau judecarea unei încălcări. (4) Momentul suprimării eritropoetinei sugerează că dopajul a fost programat pentru a oferi jucătorului sânge foarte oxigenat în timpul Wimbledon (iulie 2022) și apoi la US Open (august 2022)”, a pledat ITIA.