Printre altele, autoritățile vor să știe cu exactitate unde, ce și cât lucrează fiecare român, dacă trăiesc sau nu în ”uniune consensuală” (concubinaj), dacă au probleme cu vederea, auzul, mersul ori memoria, dar și dacă au dificultăți în a se spăla ori îmbrăca singuri. Nici abilitățile de comunicare cu cei din jur nu au fost uitate.
Recensământul va lua în calcul și persoanele plecate dintr-o gospodărie, pe termen scurt (sub un an) sau lung (peste un an), recenzorii fiind obligați să ceară amănunte despre acestea (pe lângă sex, vârstă, religie și etnie, și unde, când și de ce au plecat).
Autoritățile vor să știe, de asemenea, totul despre locuințele românilor: materialul din care sunt construite, suprafața, dar mai ales dotările. Se vor cere detalii despre existența băilor, closetelor și bucătăriilor, dar și despre utilități (electricitate, apă, canalizare, încălzire, aer condiționat).
Recensământul va avea loc în perioada 12-21 martie 2011. Cu această ocazie, sistemul de învățământ ar trebui, potrivit unei hotărâri de guvern din 2009, să intre ăn vacanțăp, având în vedere că majoritatea recenzorilor vor fi cadre didactice. Pentru fiecare zi de activitate, recenzorii vor primi 50 de lei brut.
Ce vrea să știe statul despre români
8 noiembrie 2010, 11:44
Ultima modificare în 8 noiembrie 2010, 13:44
Operatorii din cadrul recensământului populației și locuințelor se va avea loc peste patru luni vor completa, în fiecare gospodărie, cel puțin trei formulare stufoase, conținând, fiecare, zeci de rubrici.
Etichete: recensamant
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook