Congresul SUA a aprobat cea mai amplă reformă a legislaţiei sistemului financiar de după Marea Depresiune, din anii ’30, şi a trimis pachetul de legi preşedintelui, Barack Obama, pentru promulgare, transmite Reuters.

Reforma a trecut joi de Senatul SUA, cu 60 de voturi pentru faţă de 39 împotrivă. Pachetul de legi a primit undă verde din partea Camerei Reprezentanţilor la sfârşitul lunii trecute. Reforma are ca scop evitarea repetării unei crize financiare precum cea din perioada 2007-2009.

Wall Street „a luptat” împotriva reformei, care lasă neatinse puţine zone ale industriei financiare. Legile prevăd noi reguli referitoare la protecţia consumatorului, o putere mai mare acordată autorităţilor pentru lichidarea companiilor cu probleme şi limitează o serie de activităţi de trading riscante într-un mod care ar putea afecta profiturile băncilor.

Obama va promulga, probabil, pachetul de legi săptămâna viitoare. Preşedintele a propus aplicarea de reforme pentru sistemul financiar în iunie 2009.

SURSA: Mediafax