În 2025, Autostrada Bacău Pașcani va fi gata

Autostrada Bacău Pașcani. Anul viitor se va circula pe toți km Autostrăzii Bacău-Pașcani, a anunțat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. Constructorul lucrează, acum, pe întregul șantier cu peste 600 de muncitori și peste 330 de utilaje. Autostrada Bacău Pașcani va trece prin județele Bacău, Neamț și Iași. Ea va traversa următoarele unități administrativ teritoriale:

  • Moldoveni, Secuieni, Horia, Trifești, Dulcești, Cordun, Săbăoani, Gherăești (Neamț);
  • Mircești, Hălăucești, Mogoșești – Siret, Stolniceni – Prăjescu, Pașcani (Iași);

Potrivit spuselor sale, a crescut mobilizarea și la Nodul Turbion, ce va face legătura între autostrada A7 și autostrada A8. Acest nod este unic în România. Are un diametru de aproape doi km și o lungime însumată a bretelelor de acces de aproximativ 15 km. Construcția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest proiect valorează în total 4,66 miliarde de lei, fără TVA.

„Anul viitor se va circula pe toti cei 77,38 km ai Autostrăzii #Bacău – #Pașcani ! După verificarea lucrărilor pe cele trei loturi ale acestei autostrăzi pot spune că progresul fizic în șantier dar și în mai multe puncte cheie îmi oferă această certitudine. Constructorul lucrează acum pe întregul șantier cu peste 600 de #muncitori și mai mult de 330 de #utilaje.

A crescut și mobilizarea la #nodulturbion, construit pe lotul 3 (#Mircești – #Pașcani), care va face legătura dintre #A7 și #A8. Acest nod, unic până acum în #România, are un diametru de aproape 2 km și o lungime însumată a bretelelor de acces de aproximativ 15 km. Construcția Autostrăzii Bacău – Pașcani este finanțată prin #PNRR și are o valoare totală de 4,66 miliarde de lei (fără TVA)”, a scris el, luni seară, pe contul său de Facebook.

Nodul Turbion, proiect unic în România

Nodul rutier de tip turbion dintre A7 şi A8 este localizat la sud de Pașcani, mai exact pe raza U.A.T.-urilor Stolniceni-Prăjescu și Pașcani. El se va întinde pe o lungime de aproximativ 2 km și pe o suprafață de 220 hectare. În principal, nodul turbion va cuprinde:

  • opt bretele, proiectate la viteza de 80 km/h;
  • 12 pasaje (opt pasaje aferente autostrăzii A7 și patru pasaje aferente autostrăzii A8);
  • cinci podețe;

Momentan, există un ritm bun de lucru și o mobilizare de muncitori și utilaje eficientă, exact cum a menționat directorul general al CNAIR. Acest lucru va asigura finalizarea acestui lot în termenul contractual.