În plus faţă de ediţia precedentă sunt adăugaţi peste 13.000 de kilometri de drumuri, ridicând acoperirea în teritoriu la un total de 250.020,46 km de căi de comunicaţii. Dispune de localităţi noi la nivel de număr poştal în judeţele Maramureş, Satu Mare, Timiş, Dolj şi Prahova, iar numărul de informaţii de tip punct de interes se ridică în această ediţie la 311.059, împărţite în 437 de categorii.
ROAD2012.30 este singura hartă de navigaţie din lume care combină detalii topo cu o structură de drumuri rutabilă, la nivel inclusiv de drumuri de pământ şi poteci, cu adrese poştale de o precizie neegalată, oraşe cu blocuri 3D şi modele minuţios realizate la construcţii vechi, de patrimoniu, sau noi, definitorii pentru peisajul urban actual. Actualizările la hartă sunt constante şi consistente de la o ediţie la alta şi sunt documentate în Jurnalul Hărţii, în care sunt trecute contribuţiile şi autorii acestora, datele la care s-au efectuat precum şi denumirile localităţilor şi planşelor afectate.
Faţă de hărţile obişnuite de pe piaţă, Atlasul Digital al României are un grad de actualitate fără egal, în această ediţie găsindu-şi locul binemeritat continuarea centurii Aradului şi legătura la A1 în dreptul aeroportului din Arad, pasajul rutier de la Câmpina, hobanatul de sub Podul Otopeni, accesul deviat de construcţia metroului din Drumul Taberei precum şi multe cartiere rezidenţiale noi (Orizont din Buzău, Orhideea Gardens din Bucureşti, etc.), sensuri unice şi giratorii apărute între timp.
Ediţia actuală are o mărime de 466 MB şi rulează exclusiv pe echipamente de navigaţie Garmin.