Sheba Distribution SRL, distribuitor al brandului Garmin în România și Proiectul România Digitală lansează noul Atlas Digital al României, RO.A.D.2012.10. Informațiile au fost adunate timp de 3 ani, tocmai pentru ca acuratețea și detalierea hărții să fie exemplare. Marele atu al noii hărți este vizualizarea în format 3D a siturilor culturale și istorice de referință din România; acestea sunt elaborate și finisate cu mare atenție la detalii, contribuind și la experiența estetică a călătoriei și pregătirii acesteia, nu doar la cea orientativă.
Atlasul Digital al României dispune de un număr de peste 1.200 de localități din România la nivel de detaliu, cu acoperire din Delta Dunării și până în vârful Munților Carpați și beneficiază de cele mai noi caracteristici tehnologice disponibile pe platformele dispozitivelor de navigație Garmin.
În București s-a demarat un amplu program de introducere al restricțiilor de încadrare în bandă. Conducătorii auto vor fi avertizați din timp pe ce bandă să se încadreze pentru realizarea anumitor manevre. De-a lungul tuturor autostrăzilor s-au implementat indicații vocale speciale și de încadrare în bandă pentru ca șoferii să fie avertizați din timp și cu maximum de acuratețe asupra manevrelor ce vor urma. Acoperirea cu drumuri s-a extins în județele Giurgiu, Tulcea, Constanța, Brăila, Brașov, Mureș, Bistrița-Năsăud, Mureș și Sibiu.
Peste o sută de sensuri giratorii noi au fost implementate în hartă. De asemenea, Atlasul Digital al României aduce în plus acoperire de ultimă oră printre care centura Sibiului, autostrada Timișoara-Arad (ce se va deschide la sfârșitul anului), pasajul Basarab complet, varianta nouă de rutare de la Răzoare, dată în folosință doar de câteva zile.
Pe lângă acestea s-au adăugat foarte multe soluții de acces în marile centre comerciale, cel mai nou fiind în București, la Colloseum. Peste 30 de orașe mari au implementate blocurile extrudate 3D pentru o experiență de navigație fără egal.
Descoperă marile monumente istorice ale României pe GPS
Tehnologia 3D a permis, pe baza studiilor fundamentate istoric și arheologic în literatura de specialitate, reconstituirea unor monumente istorice din trecutul României, înregistrate în patrimoniul UNESCO, cum ar fi Cetățile dacice din Munții Orăștiei: Costești, Blidaru, Piatra Roșie și incinta sacră de la Sarmizegetusa Regia. În Atlas se pot vizualiza clădirile magnifice ale Palatului Augustaliilor și Amfiteatrului Roman de la (Ulpia Traiana) Sarmizegetusa, împreună cu castrele de la Drobeta, Buciumi și Bologa. O atenție deosebită a fost acordată reconstituirii Podului lui Apolodor din Damasc de la Drobeta, care făcea legătura în trecut între castrele Pontes (din Bulgaria) și Drobeta.
Reconstituirile 3D sunt doar partea cea mai spectaculoasă a unui efort de a realiza primul repertoriu topografic al tuturor fortificațiilor din România, din toate perioadele istorice: neolitic, epoca bronzului, epoca fierului, perioada Latene și stăpânirea romano-bizantină, epoca migrațiilor, feudalism și epoca modernă. S-au identificat și plasat pe hartă sute de fortificații. La o parte din acestea s-au publicat planurile trase la scară și georeferențiate, astfel încât cei interesați pot ajunge, ghidați de GPS-urile Garmin pe drumuri de pământ și poteci de munte, să viziteze locurile în care s-a scris istoria României.
De asemenea, monumente valoroase consacrate în patrimoniul UNESCO au fost modelate 3D: bisericile de la Voroneț, Moldovița, Sucevița, Putna și Arbore. Mari atracții turistice medievale ale României sunt și ele prezente: Bisericile fortificate de la Viscri și Valea Viilor, Castelul Bran și Castelul Huniazilor.
Din patrimoniul modern de valoare al României au fost modelate 3D Palatul Peleș și Pelișor de la Sinaia, Palatul Culturii de la Iași și Palatele Elisabeta, Ghica, Cantacuzino din București. Clădirile publice monument istoric au fost modelate cu grijă și atenție la detalii, 50 dintre acestea aflându-se numai în București: Palatele BNR, Palatul CEC, Palatul Patriarhiei, Muzeul Național de Istorie, Palatul Școalelor, Palatul de Justiție, sediul MAI, Primăria Municipiului București și multe altele. Nu putea lipsi o clădire emblematică pentru România contemporană: Palatul Parlamentului. În general s-au modelat clădiri moderne și contemporane valoroase arhitectonic: Palatul Telefoanelor, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al României, Opera Română, precum și monumente industriale: Podul Carol I (cunoscut și ca Podul Saligny) de cale ferată de la Cernavodă și Podul rutier în arc de la Agigea.
Harta costă 475 lei fără TVA
Harta s-a mărit de la 395 MB la 470 MB și beneficiază de o tehnologie nouă de criptare care necesită actualizarea firmware-ului de pe aparate. RO.A.D.2012.10 este, în acest moment, disponibilă doar pentru anumite familii de aparate GPS Garmin.
Prețul unui card cu RO.A.D.2012.10 este de 475 Lei fără TVA. Pre-încărcat pe aparatele Garmin comercializate de Sheba Distribution, RO.A.D.2012.10 are un preț de doar 99 Lei cu TVA inclus. Toți utilizatorii care au achiziționat RO.A.D.2009.10 în ultima lună beneficiază de update gratuit la RO.A.D.2012.10, iar toți cei care au cumpărat RO.A.D. înainte de această dată beneficiază de 50% reducere la achiziția upgrade-ului la noul RO.A.D.
RO.A.D.2012.10 poate fi achiționat incepând de mâine, 18 noiembrie de pe site-ul Garmin, unde se găsesc și informații despre compatibilitatea cu dispozitivele Garmin.