Cea mai bizară intersecție din Europa este un loc pe care turiștii ar trebui să-l evite. Cea mai complicată intersecție din lume se numește Magic Roundabout și este construită în orașul Swindon din Marea Britanie.
Swindon a fost desemnat drept unul dintre cele mai deprimante orașe de locuit de către cititorii IliveHere. Cea mai faimoasă caracteristică a sa este, de departe, o piesă de planificare urbană cu aspect excentric: Magic Roundabout, una dintre cele mai ciudate intersecții din Europa.
Sensul giratoriu este un plus relativ nou la drumurile Marii Britanii, cel mai vechi datând din 1909, în Letchworth, în Hertfordshire.
Sistemele de circulație giratorie au fost aduse la următorul nivel în 1972, când interesecția Drove Road din Swindon a fost înlocuită cu un sistem inovator al lui Frank Blackmore la aglomerația rutieră. Și-a luat porecla de la popularul show TV pentru copii, „The Magic Roundabout”.
În anii 1980, Consiliul local din Swindon a recunoscut numele, iar acum semnele rutiere avertizează din timp că vă apropiați de temuta intersecție, considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din Regatul Unit.
De ce Magic Roundabout este o sperietoare
Explore arată cum funcționează Magic Roundabout și de ce a devenit o sperietoare. După cum se știe, traficul din Anglia se desfășoară pe partea stângă a drumului.
Intersecția este formată din cinci sensuri giratorii mai mici, care funcționează în sens acelor de ceasornic, adică în sensul obișnuit, în timp ce inelul interior funcționează în sens invers acelor de ceasornic. Povestea nu se termină aici, deoarece mai există și un inel exterior unde circulația se desfășoară în sensul acelor de ceasornic.
Aproape imposibil de imaginat, cu atât mai mult să încerci să te descurci prin Magic Roundabout.
Șoferii au mai multe variante în care pot în care pot negocia intersecția. Autoritățile le recomandă șoferilor începători să utilizeze inelul exterior, în timp ce șoferii experimentați sunt îndemnați să utilizeze partea interioară a intersecției.
Există totuși o explicație
Pe măsură ce drumurile britanice ale anilor 60 se confruntau cu o congestionare, inginerii de trafic de la Laboratorul de Cercetare Rutieră au început să experimenteze noi concepte care puteau atenua blocajele.
În Magic Roundabout, designul creat de Frank Blackmore a menținut vehiculele în mișcare în intersecție prin introducerea a cinci mini-sensuri giratorii care puteau fi circumnavigate în sensul acelor de ceasornic spre traseul cel mai rapid.
Poate părea descurajant pentru șoferi, în special pentru cei din străinătate, care oricum se descurcă cu chiu cu vai conducând pe cealaltă parte a șoselei. Dar Magic Roundabout și-a câșigat renumele de una dintre cele mai înfricoșătoare intersecții din țară.
Nu s-au înregistrat multe accidente
În realitate, funcționează destul de bine și, de asemenea, este foarte sigură, în comparație cu intersecții la fel de aglomerate din Marea Britanie.aici s-au înregistrat doar 14 accidente grave în 25 de ani.
Oficial, există și câteva intersecții similare în Marea Britanie. La mai puțin de două ore distanță se află Hemel Hempstead, votat cândva cel mai urât oraș din Marea Britanie. Situat la o oră de mers cu mașina în afara capitalei, rondul Plough din oraș este o destinație alternativă pentru pasionații de drumuri când vizitează Londra.
Localnicii îl numesc și ”Sensul giratoriu magic”, având șase mini-sensuri giratorii aranjate în jurul unui sens giratoriu mare, în mijloc. Sensul giratoriu din Hemel Hempstead a fost clasificat în 2005 ca a doua cea mai proastă intersecție din Anglia.