Cea mai bună rețetă de clătite. Toată lumea are nevoie de o rețetă de clătite delicioasă, super rapidă, cu doar câteva ingrediente din cămară. Oricât de mult adorați clătitele cu afine și mere și scorțișoară și clătitele cu lămâie și ricotta, această rețetă vă va încânta din primul moment.
Cea mai bună rețetă de clătite
Cea mai bună rețetă de clătite. Toată lumea are nevoie de o rețetă de clătite delicioasă, super rapidă, cu doar câteva ingrediente din cămară.
Oricât de mult adorați clătitele cu afine și mere și scorțișoară și clătitele cu lămâie și ricotta, această rețetă vă va încânta din primul moment și veți dori să o faceți din nou, potrivit acestui site culinar.
Sunt un mic dejun ideal de weekend, dar pot fi servite și la cină. Rețeta este pentru două sau trei persoane. Dacă ai mai mulți invitați la masă, poți să dublezi sau chiar să triplezi cantitățile necesare.
Ingrediente necesare pentru a pregăti această rețetă
Dacă ești genul de persoană care are de obicei în cămară alimente de bază precum făina, untul, zahărul, ouăle și laptele, nu trebuie decât să te apuci de treabă.
Amestecarea aluatului pentru aceste clătite durează aproximativ 5 minute. Și, din moment ce rezultatul este un teanc înalt de clătite pufoase, untoase, nu te poți plânge că ai stat prea mult în bucătărie.
Toate ingredientele necesare pentru a face clătite rapide pentru micul dejun:
- făină universală;
- praf de copt;
- bicarbonat de sodiu;
- sare;
- zahăr granulat;
- ouă (3 sau 4 în funcție de dimensiune);
- lapte bătut;
- unt (folosiți unt sărat, dar dacă sunteți sensibil la sare, folosiți în schimb unt nesărat).
Metoda de preparare pas cu pas
Folosiți un tel pentru a amesteca ingredientele uscate. Adăugați toate ingredientele uscate într-un bol și amestecați bine de tot pentru a se combina. Adăugați ouăle și zerul în făină pentru a face clătite. Adăugați ouăle, laptele bătut și untul topit și amestecați până când ingredientele se omogenizează bine.
Folosiți un tel pentru a amesteca aluatul de clătite într-un castron de lemn. Veți avea câteva bulgări mici – e ok. Este important să nu suprasolicitați aluatul. Apoi încingeți untul într-o tigaie fierbinte.
Puneți tigaia la foc mediu și adăugați suficient unt pentru a acoperi cu generozitate fundul tigăii. Luați o cană sau un polonic pentru a turna aluatul de clătite într-o tigaie fierbinte. Când untul s-a topit, adăugați aluatul în tigaie pentru a forma clătite.
Folosiți aproximativ ⅓ cană de aluat per clătită, dar nu turnați totul dintr-o dată. Adăugați puțin aluat în tigaie pentru a forma clătite mici. Pe măsură ce aluatul de pe fund începe să se întărească, adăugați mai mult aluat deasupra fiecărei clătite. Acest lucru va crea clătite groase și pufoase.
Când suprafața clătitelor face bule mici și părțile laterale par fixate, sunt gata să fie întoarse. Folosiți o spatulă pentru a le întoarce și gătiți-le până se rumenesc pe cealaltă parte.
Scoateți clătitele pe o farfurie, ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie sau clătiți-o pentru scurt timp în chiuvetă, adăugați din nou o bucățică de unt și continuați să gătiți clătitele până când tot aluatul este folosit. După ce le-ați scos, le puteți servi cu miere, sirop de arțar sau orice alt sirop pe care îl preferați.