Cea mai bună rețetă de clătite cu ciocolată. Clătitele sunt atât de populare, încât 12 Februarie a fost decretată ”Ziua Internațională a Clătitelor.” Cu dulceață, cu ciocolată, cu brânză, clătitele ne încântă papilele gustative și cu greu le putem rezista.
Sondajele au descoperit că cel mai popular topping, în afara untului și a siropului de arțar, este ciocolata.
Gama de ingrediente folosite nu joacă un rol esenţial în definirea reţetei tradiţionale de clătite. Ingredientele de bază sunt apa, ouăle, laptele, zahărul şi făina. Există mai multe versiuni de preparare preluate din întreaga lume, potrivit 30seconds.com.
Clătitele scoţiene se diferenţiază de preparatul englez, fiind cunoscute sub forma unor biscuiţi dulci. Gustoase şi extrem de apreciate sunt şi clătitele specifice Noii Zeelande care sunt servite cu smântână şi dulceaţă.
Aveți nevoie de câteva ingrediente de bază
Pentru a face aceste clătite pufoase pentru micul dejun veți avea nevoie doar de câteva ingrediente de bază.
Dacă vă pregătiți să le faceți, aveți nevoie de următoarele ingrediente: făină universală, praf de copt, sare, zahăr granulat, lapte, un ou, unt, extract de vanilie și fulgi de ciocolată.
Aluatul se amestecă și se lasă să se odihnească aproximativ cinci minute, înainte de a fi gătit. Aluatul de clătite trebuie lăsat să se odihnească pentru a avea cele mai pufoase clătite.
Serviți aceste clătite cu ciocolată cu conținut scăzut de sodiu la micul dejun, adăugând și un strop sirop de arțar și unt. Le puteți servi și ca desert, la cină, cu frișcă și fructe proaspete.
- Timp de preparare: 5 minute
- Timp de gătire: 10 minute
- Timp total: 15 minute
- Porții: 8 clătite
Ingrediente necesare:
- O cană și jumătate de făină
- 4 lingurițe praf de copt
- praf de sare
- 2 linguri de zahăr granulat
- 1 1/4 căni de lapte
- 1 ou
- 3 linguri de unt topit
- 1 linguriță de vanilie
- O cană chipsuri de ciocolată sau mai mult
Precizări importante
Puteți folosi orice fel de chipsuri de ciocolată pentru această rețetă. Ciocolata cu lapte, ciocolata neagră, ciocolata amăruie sau chipsurile de ciocolată vor fi la fel de delicioase.
Nu săriți peste cele cinci minute în care aluatul trebuie lăsat să se odihnească. Astfel, glutenul este lăsat să se relaxeze și veți avea cele mai pufoase clătite.
Modul de preparare
- Puneți faina, praful de copt, sarea si zahărul într-un bol și amestecați-le bine
- Într-un alt castron, amestecați laptele, oul, untul topit și vanilia.
- Adăugați ingredientele uscate în ingredientele umede până când se combină.
- Încorporați fulgii de ciocolată.
- Lăsați aluatul să se odihnească timp de 5 minute.
- Încingeți o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare.
- Adăugați puțin unt sau pulverizați puțin ulei.
- Turnați aproximativ 1/4 cană de aluat în tigaie pentru fiecare clătită. Dacă doriți, puteți adăuga mai mulți fulgi de ciocolată.
- Țineți-le pe foc aproximativ 3 minute sau până vedeți că se formează bule. Întoarceți clătitele și gătiți-le până când sunt rumenite. Se servesc fierbinți, cu toppingurile dorite.
Valori nutriționale pe porție
- Calorii: 291
- Grăsimi totale: 9,6 g
- Grăsimi saturate: 5,6 g
- Colesterol: 59 mg
- Sodiu: 58 mg
- Carbohidrați totali: 49,4 g
- Fibre alimentare: 1,2 g
- Zaharuri totale: 32,1 g
- Proteine: 4,1 g
- Vitamina D: 7 mcg
- Calciu: 138 mg
- Fier: 1 mg
- Potasiu: 300 mg