Această rețetă de macaroane cu brânză propusă de Simplyrecipes este ușor de realizat, iar rezultatele sunt impresionante. În plus, o puteți face și când vă treziți cu musafiri neașteptați.

Alegerea brânzeturilor

Macaroanele cu brânză ar trebui să aibă o aromă puternică de cheddar, așa că e bine să folosiți acest tip de brânză, Dar asigurați-vă că folosiți o brânză cheddar de calitate, foarte aromată. În ceea ce privește celelalte brânzeturi, adăugați neapărat și mozzarella, care va face diferența când scoateți pastele din cuptor.

De asemenea, crema de brânză ajută la stabilizarea sosului și la menținerea pastelor cât mai cremoase. Asigurați-vă că este la temperatura camerei, astfel încât să se încorporeze ușor în sos când o amestecați.

Pentru ceva mai puțin convențional, încercați o brânză gouda afumată, Gruyère sau Compté. Dacă vă permiteți, puteți adăuga în acest regal al brânzeturilor și puțină brie sau camembert.

Care este ingredientul secret

Mulți preferă un topping de pesmet peste pastele cremoase. Amestecați o cană de pesmet panko cu două linguri de unt topit (împreună cu alte condimente care vă plac), apoi presărați-o uniform deasupra pastelor, înainte de coacere și veți avea toppingul crocant pe care îl doriți.

Puteți asambla tava cu paste din timp. Puneți toate ingredientele împreună, dar nu le băgați la cuptor imediat. Țineți-le frigider peste noapte, înainte de coacere. Când le preparați termic direct de la frigider, adăugați 20 de minute de timp de coacere.

  • Timp de pregătire – 15 minute
  • Timp de gătire – 50 minute
  • Timp total – 65 de minute
  • Porții – 8 până la 12 porții

Ingrediente

  • 1 kilogram de paste scurte
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină universală
  • 2 cutii de lapte
  • 2 cutii de cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 2 lingurițe sare condimentată
  • 1 linguriță de usturoi granulat sau pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță boia
  • 1/4 linguriță piper cayenne
  • 1/4 linguriță turmeric măcinat (opțional, pentru culoare)
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 1 kilogram de brânză cheddar rasă
  • 400 grame brânză gouda
  • 8 bucăți de mozzarella cu lapte integral

Metodă de preparare

Preîncălziți cuptorul la 350ºF. Ungeți o tavă de copt cu unt sau ulei. Fierbeți pastele.

Puneți la fiert o oală mare cu apă cu sare și fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți pastele într-o strecurătoare, transferați-le într-un castron mare și lăsați-le deoparte.

Faceți sosul

Între timp, topiți untul într-o cratiță, la foc mediu. Adăugați făina și gătiți aproximativ 1 minut, amestecând continuu, până când nu mai miroase a făină crudă – ar trebui să simțiți doar o aromă de unt.

Apoi turnați încet laptele. Când a fost adăugat tot laptele, lăsați amestecul să fiarbă la foc mic, amestecând des pentru a evita să se prindă de fundul cratiței.

Când sosul începe să fiarbă și să se îngroașe, reduceți focul. Adăugați crema de brânză, sarea condimentată, praful de usturoi, boiaua, ardeiul iute, turmericul (dacă este folosit) și muștarul și amestecați până la omogenizare.

Adăugați brânzeturile

Adăugați jumătate din brânza cheddar, jumătate din gouda și jumătate din mozzarella în sos, amestecând până când se topesc. Apoi scoateți imediat cratița de pe foc. Gustați, adăugând sare dacă este necesar.

Pregătiți pastele cu brânză

Adăugați sosul de brânză în bolul cu paste și amestecați până se omogenizează. Transferați jumătate din macaroane în tava de copt, întindeți într-un strat uniform, apoi presărați jumătate din brânzeturile rămase deasupra. Adăugați restul de paste cu brânză în tavă și acoperiți cu restul de brânză.

Coaceți macaroanele cu brânză 20 până la 25 de minute, până când devin aurii.

Scoateți tava din cuptor și lăsați preparatul să se odihnească timp de aproximativ 10 minute, apoi puteți servi.

Păstrați resturile într-un recipient cu capac închis ermetic, la frigider, până la 4 zile. Pentru a o reîncălzi, puneți o porție la microunde timp de 1 minut, verificați dacă este gata și continuați să țineți la microunde la interval de 20 de secunde până când s-a încălzit.