Pentru obținerea celui mai cremos piure de cartofi, cu toții am încercat diverse tehnici de preparare și adăugarea unor condimente speciale. Există însă un ingredient la care nu ne-am fi gândit nicio clipă că va face piureul perfect, potrivit Firstforwomen. Acest ingredient banal este praful de copt.
Succesul piureului depinde foarte mult de tipul de cartofi pe care îi alegem. În general, pentru piure este bine să alegem cartofii albi care sunt excelenți pentru că eliberează mai puțin amidon în timpul procesului de gătire, iar rezultatul este un piure mai pufos. Țineți cont că, în general, cartofilor nu le place să fie gătiți prea mult. Se prind repede și pot deveni lipicioși, iar rezultatul nu va fi cel așteptat.
Cu coajă sau fără coajă?
Multe gospodine spun că preferă să nu curețe cartofii pentru piure, ci să-i fiarbă în coajă. În acest fel, spun adeptele acestei tehnici, se obține un piure mai texturat, care arată complet diferit.
Are, de asemenea, beneficii nutriționale, deoarece multe dintre vitamine și nutrienți se află în coaja cartofilor.
Cum se prepară piureul perfect
Modul de preparare este, cu siguranță, cel știut de toată lumea: se pune pe foc o oală cu apă, în care se adăugă puțină sare. Până când apa dă în clocot, se curăță cartofii de coajă, apoi se adăugă cu grijă în oală.
Cartofii se fierb până când putem înfige furculița în ei. Apoi se scurg de apă și se amestecă cu untul și laptele.
Acum putem adăuga ingredientul secret
Dar, înainte de a-i condimenta cu sare și piper, adăugați o linguriță de praf de copt. Experții de la Arm & Hammer spun că praful de copt este un amestec de bicarbonat de sodiu și acizi uscați, plus amidon de porumb.
Când acest ingredient este amestecat cu cartofii, se creează bule care fac piureul să fie pufos și cremos. Praful de copt elibereaza dioxid de carbon în interiorul piureului, ceea ce duce la crearea unor bule de aer.