Cea mai bună rețetă de prăjitură cu banane. Se prepară rapid

banane

SURSA FOTO: Dreamstime

Cea mai bună rețetă de prăjitură cu banane. Dacă doriți să faceți cel mai bun chec cu banane, dens și aromat, alegeți această rețetă. Se prepară rapid, cu doar câteva ingrediente de cămară, are o aromă deosebită și acea textura perfectă, umedă.

Checul pufos cu banane este o rețetă extrem de simplă și nu e nevoie de foarte multe ingrediente.

Poate fi copt și în tavă rotundă, ca o prăjitură

Checul cu banane poate fi un desert elegant, dacă îl servești cu sos de caramel şi o cupă de înghețată. Chiar dacă această combinație- făină și alte ingrediente pe care le folosim de obicei la prăjituri și bananele – poate părea ciudată, este bine să o încercați! Gustul său este minunat!

Deși denumirea sa este cea ce chec, acest desert poate fi copt și într-o tavă rotundă, sub forma unei prăjituri. Încercați această rețetă ușoară de chec cu banane cu ciocolată și nu veți regreta, așa cum vă sugerează Delish.

Cum se prepară checul pufos cu iaurt și banane

Timp de preparare: o oră

Ingrediente necesare:

  • 1 cană de făină
  • 1/2 cană cacao
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 3 – 4 banane bine coapte, făcute piure
  • 1/2 baton de unt (1/4 cană), topit
  • 1/4 cană ulei
  • 3/4 cană zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 1/2 linguriță de vanilie
  • 1 cană fulgi de ciocolată neagră

Modul de preparare

1. Amestecați într-un bol ingredientele uscate – făina, cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea.

2. În alt castron, adăugați piureul de banane, untul topit, uleiul, zahărul brun, oul, vanilia și fulgii de ciocolată. Amestecați-le până se omogenizează bine.

3. Combinați ingredientele uscate cu cele umede și amestecați-le bine, până când compoziția se omogenizează.

4. Turnați amestecul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți compoziția cu 1/4 cană fulgi de ciocolată.

Coaceți checul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră sau până când scobitoarea iese curată. Lăsați-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi poate fi scos din tavă și servit.

Depozitare și congelare

Dacă intenționați să mâncați acest desert în câteva zile, îl puteți păstra într-un recipient ermetic la temperatura camerei, timp de 3 până la 4 zile.

Dacă vreți să rămână umed și să nu se usuce, așezați un prosop de hârtie într-un recipient etanș (sau o pungă de depozitare), puneți checul deasupra, apoi puneți un alt prosop de hârtie deasupra înainte de a sigila pentru a ține aerul departe. De asemenea, puteți să-l băgați la congelator, împachetându-l în folie de plastic și folie de aluminiu. Poate ține până la trei luni.

Cât de sănătoase sunt bananele

Bananele au efecte benefice asupra sănătății, fiind incluse frecvent în dietă datorită numeroaselor proprietăți terapeutice. Este, însă, indicat să mâncăm banane atunci când suferim de constipație? În ce măsură bananele pot agrava sau îmbunătăți anumite probleme digestive?

În ultimii ani, bananele au devenit subiectul unor speculații și dezbateri, mai mult sau mai puțin bazate științific, legate de efectul lor asupra constipației. Această problemă digestivă se caracterizează prin mișcări neregulate ale intestinului și scaune dure, greu de eliminat. Există multe cauze ale constipației, de la o dietă săracă în fibre, până la lipsa mișcării. Așa că, în timp ce unii susțin că bananele provoacă constipație, alții spun că, din contră, ajută la prevenirea ei.