Cea mai bună rețetă de somon la cuptor. Este gata în 20 de minute

Somon

Somon/SURSA FOTO: Dreamstime

Cea mai bună rețetă de somon la cuptor. Bucătăria grecească este foarte populară, datorită aromelor mediteraneene delicioase, precum usturoiul, lămâia, oregano și uleiul de măsline. Toate aceste ingrediente sănătoase strălucesc în această rețetă ușoară de somon la cuptor cu lămâie.

În plus, oferă beneficii pentru sănătate, lămâia și oregano combinându-se pentru a crea acea aromă grecească pe care mulți o adoră.

Această rețetă hrănitoare de somon este o completare excelentă pentru o dietă mediteraneeană sănătoasă pentru inimă!

Nu e nevoie decât de șase ingrediente

Iată cele șase ingrediente de care aveți nevoie pentru a face această cu fructe de mare, fără gluten: somon proaspăt, ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie, oțet de vin roșu, oregano și usturoi tocat, potrivit 30seconds.

Combinați ingredientele apoi întindeți sosul peste somon într-o tavă de copt. Apoi coaceți somonul pentru aproximativ 15 minute. Este rapid și ușor, dar incredibil de gustos!

Poate fi servit cu cartofi, orez sau legume

Acest somon suculent poate fi servit lângă o porți de cartofi cu parmezan, pentru o masă cu conținut scăzut de calorii și bogată în proteine.

De asemenea, poate fi servit cu orez, legume sau oricare dintre garniturile preferate.

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 20 de minute

Porții: 3

Ingrediente

450 de grame de somon proaspăt

o lingură și jumătate de ulei de măsline extravirgin

3/4 lingură oțet de vin roșu

1 lingură suc de lămâie

1 linguriță de usturoi tocat

1 linguriță oregano uscat sau oregano proaspăt

felii de lămâie, pentru garnitură (opțional)

SURSA FOTO: Dreamstime

Bine de știut

De preferat să stoarceți suc proaspăt de lămâie, dar puteți folosi și suc de lămâie îmbuteliat.

Puteți folosi oregano proaspăt sau oregano uscat

Ornați cu felii proaspete de lămâie, dacă doriți

Păstrați resturile într-un recipient ermetic la frigider. Puteți reîncălzi somonul la cuptor a doua zi.

Modul de preparare

1. Puneți fileul de somon într-o caserolă sau într-o tavă de copt (eventual tapetată cu folie de aluminiu, pentru o curățare mai ușoară). Într-un castron mic sau o ceașcă de măsurare, adăugați uleiul de măsline, oțetul de vin roșu, zeama de lămâie, usturoiul tocat și oregano și amestecați-le bine.

2. Turnați acest sos peste somon. Asezonați cu sare și piper, dacă doriți.

3. Coaceți somonul la 375 de grade F, timp de aproximativ 15 minute. Somonul este gata când atinge 145 de grade F pe un termometru alimentar.

4. Scoateți tava din cuptor, ornați somonul și serviți-l cu garniturile preferate.

Valori nutriționale pe porție

Calorii: 153

Grăsimi totale: 10,8 g

Grăsimi saturate: 1,5 g

Colesterol: 26 mg

Sodiu: 27 mg

Carbohidrați totali: 2,9 g

Fibre alimentare: 0,3 g

Zaharuri totale: 3,2 g

Proteine: 11,7 g

Vitamina D: 0 mcg

Calciu: 33 mg

Fier: 1 mg

Potasiu: 274 mg

Somonul poate reduce inflamațiile

Antioxidanții pe care îi conține somonul pot ajuta la reducerea inflamațiilor din organism. Somonul conține cantități însemnate de grăsimi bune, mai exact acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA).

Acestea au efecte antiinflamatorii asupra organismului și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor, dar și la păstrarea sănătății pielii.

Contribuie la sănătatea sistemului osos

Un studiu din 2010 a concluzionat că oasele de somon, care sunt moi, subțiri și comestibile, reprezintă o sursă de calciu bogată pentru bărbații tineri.

De asemenea, somonul poate aduce beneficii în prevenirea unor afecțiunilor precum osteoporoza.