Cea mai bună rețetă de prăjitură de piersici! Este un deliciu al verii
Cea mai bună rețetă de prăjitură de piersici. Vara este perioada prăjiturilor și tartelor cu fructe, pentru că tarabele sunt pline cu fructe de sezon. Caisele, vișinele, piersicile, nectarinele și fructele de pădure sunt cea mai bună garnitură pentru un desert delicios, răcoritor.
Această prăjitură cu piersici este un vis într-o zi fierbinte de vară. Este ușoară, pufoasă și plină de piersici zemoase și parfumate. Fiecare înghițitură te va ajuta să simți căldura delicioaselor fructe, potrivit Theromaniancookbook.
Ingrediente pentru prăjitura cu piersici
Pentru a pregăti această prăjitură delicioasă este nevoie de următoarele ingrediente:
- aproximativ 5-6 piersici coapte
- 200 grame de zahăr
- 200 grame de făină
- 10 grame praf de copt
- 10 grame zahăr vanilat
- o linguriță de esență de vanilie pentru o aromă bogată
- 4 ouă, separate în albușuri și gălbenușuri
- 4 linguri de ulei vegetal
- 4 linguri de lapte
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 2 linguri de zahăr brun, care se caramelizează in timpul coacerii pentru a adăuga o crustă delicioasă.
Modul de preparare
Începeți prin a amesteca făina cu praful de copt într-un bol. Tăiați piersicile felii și puneți-le într-un bol, presărând peste ele zahăr vanilat. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecați gălbenușurile și zahărul până când amestecul este omogen și cremos.
Adăugați laptele, uleiul vegetal, esența de vanilie și coaja de lămâie în amestecul de gălbenușuri de ou și amestecați bine pentru a se omogeniza. Adăugați treptat amestecul de făină în ingredientele umede, amestecând până se încorporează.
Într-un castron separat, bateți albușurile spumă. Încorporați cu grijă albușurile spumă în aluat, cât mai încet, pentru a menține textura aerisită.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați aluatul. Aranjați feliile de piersici peste aluat și stropiți cu zahăr brun. Coaceți aluatul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute, sau până când scobitoarea introdusă iese curată. Lăsați prăjitura să se răcească bine în tavă, înainte de a o tăia felii.
Sfaturi suplimentare
Utilizați piersici coapte, dar ferme pentru cea mai bună aromă și textură. Puteți înlocui piersicile cu fructe din conservă, dar asigurați-vă că le scurgeți bine.
Bateți albușurile spumă pentru o prăjitură mai ușoară și mai pufoasă. Îndoiți-le ușor în aluat pentru a nu le dezumfla. Nu vreți să aveți un aluat greu și dens. Tapeterea tăvii cu hârtie de copt facilitează scoaterea prăjiturii din tavă si previne să se lipească.
Piersicile au un profil nutritiv impresionant
Pe lângă faptul că sunt delicioase, piersicile au și un profil nutritiv impresionant. Piersicile fac parte din familia fructelor de piatră, care include și nectarine, prune, caise și cireșe.
În primul rând, piersicile au un profil nutrițional impresionant. O piersică de dimensiuni medii conține 58 de calorii și oferă 2 grame de fibre. De asemenea, sunt pline de antioxidanți. Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina A, C, E și K. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, niacină, cupru, mangan și multe altele.
Consumul de piersici poate contribui la sănătatea inimii. De fapt, piersicile vă pot ajuta să reduceți riscul de boli de inimă și nivelul colesterolului. Piersicile pot reduce nivelul tensiunii arteriale și al trigliceridelor. Sunt pline de antioxidanți precum vitamina C. O piersică medie conține aproape 10 miligrame de vitamina C.
Jumătate din fibrele din piersici sunt fibre solubile, iar cealaltă jumătate sunt insolubile. Fibrele solubile sunt esențiale pentru hrănirea bacteriilor benefice din intestine, care hrănesc celulele din intestin. Piersicile vă pot ajuta să vă păstrați sănătatea pielii. Asta datorită conținutului lor de vitamina C și beta-caroten.