Cea mai bună rețetă de salată boeuf! Acest preparat delicios este nelipsit de pe mesele românilor de Paște și de Crăciun. Această salată a fost inventată de francezul Lucien Olivier în 1860. Iar de atunci, a fost adoptată de multe țări.

Secretul pentru cea mai bună salată boeuf

Iată ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a pregăti acest delicios preparat.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 200 g mazăre fiartă
  • 4 morcovi
  • 2 rădăcini de pastârnac
  • 4 castraveți mici în saramură
  • 2 gogoșari în oțet
  • 500 g cartofi
  • 150 ml maioneză
  • 2 lingurițe muștar de hrean
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper proaspăt măcinat
  • 50 g măsline feliate
salata de boeuf
Salată Boeuf; SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

Mod de preparare

Pieptul de pui se fierbe în apă și apoi se toacă mărunt cu un cuțit. Cartofii, morcovul și păstârnacul se fierb separat și se lasă să se răcească, apoi se taie cubulețe mici. Castraveții și gogoșarii se toacă mărunt după ce au fost lăsați să se scurgă într-o strecurătoare. Toate ingredientele se pun într-un vas și se amestecă bine, adăugând sare și piper după gust.

Maioneza se prepară dintr-un gălbenuș de ou fiert, zdrobit cu o furculiță și trecut printr-o strecurătoare. Se amestecă cu două gălbenușuri crude și puțină sare, apoi se adaugă ulei (200-250 ml). Se amestecă continuu până când se obține consistența dorită. Se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie din când în când. Maioneza trebuie să fie ușor acră la gust și să aibă o consistență uniformă.

Se adaugă maioneza peste celelalte ingrediente și se amestecă bine, apoi salata se pune pe un platou și se decorează după preferințe.

Sfat: Pentru a obține o salată cu consistență uniformă a ingredientelor, este recomandat să păstrezi proporția următoare: jumătate parte carne, jumătate cantitate cartofi și jumătate cantitate legume. După ce toate ingredientele sunt amestecate cu sare și piper, se adaugă maioneza și se amestecă bine.

Drobul este, de asemenea, nelipsit de pe masa de Paște

Un alt preparat nelipsit de pe masa de Paște este drobul, reprezentând un simbol al acestei sărbători. Drobul este un aperitiv popular datorită gustului său delicios și ușurinței în pregătire, fiind apreciat de toți cei care îl gustă.

Chef Sorin Bontea împărtășește o rețetă delicioasă de drob pe care poți să o încerci chiar în acest an. Rețeta o puteți citi aici.