Cea mai bună salată de ton. Ce ingredient secret trebuie să adaugi

Salată de paste cu ton

Salată de paste cu ton/SURSA FOTO: Dreamstime

Ingredientul care va duce salata de ton la un alt nivel. Unul dintre motivele pentru care salatele de ton sunt atât de gustoase se datorează multitudinii de ingrediente aromate, care se îmbină perfect cu peștele. Printre acestea se numără țelina aromată, ceapa iute și gustul dulce înțepător al murăturilor.

Dacă doriți să duceți salata de ton la un alt nivel, care va adăuga un strop de culoare și îi va spori profilul de aromă, adăugați ardei pepperoncini. Acest tip de ardei iute va adăuga o nuanță gălbuie vibrantă salatei, o aromă acrișoară și condimentată și o textură specială, potrivit TheDailymeal.

De obicei, pepperoncini se vând murați, ceea ce contribuie la aciditatea lor. Iar când adaugi pepperoncini în salata de ton, aceștia vor da preparatului o aromă și mai plăcută foarte gustoasă.

Încorporați zeama de la pepperoncini în salata de ton

Amestecând pepperoncini tăiați julienne în salata de ton veți obține un plus de aromă. Dar dacă vreți și mai multă aromă, ar trebui să amestecați și zeama de pepperoncini în salată.

Lichidul în care sunt conservați este făcut din oțet, sare și sucuri proprii, amestecate cu alte condimente adăugate în timpul procesului de murare. Această combinație de ingrediente din saramura ardeilor pepperoncini îi conferă multă aromă, care poate ajunge în salata de ton.

Pentru a încorpora sucul de pepperoncini în salata de ton, pur și simplu amestecați lichidul cu tonul, maioneza și alte condimente și toppinguri. Preparatul final va deveni plin de aromă. De asemenea, pepperoncini sunt considerați ingredientul perfect pentru un chili mai robust, dar și pentru un sandwich cu carne de vită.

Asortați salata de ton cu pepperoncini și cu aceste preparate

Salata de ton și pepperoncini va avea un gust minunat de la sine. Dar dacă doriți să vă bucurați de salata de ton cu ceva în plus, există câteva opțiuni grozave. O puteți servi cu biscuiți sărați. Sau dacă vreți mai multă aromă, serviți salata de ton și pepperoncini cu chipsuri de roșii crocante, care vor aduce o aromă de nucă prăjită.

De asemenea, o puteți combina cu frunze de salată romană, crocante și suculente. După ce vă veți da seama că pepperoncini au fost ingredientul de care salata de ton avea nevoie, veți fi încântat să aflați că există și mai multe ingrediente inedite pe care ar trebui să le adăugați acestui preparat.

Tonul este o sursă bună de acizi grași omega-3

Tonul conservat este o sursă excelentă și accesibilă de proteine, grăsimi polinesaturate și alți nutrienți. O conservă de ton este semnificativ mai ieftină decât multe tipuri de carne sau pește proaspăt.

Tonul conservat este o sursă bună de acizi grași omega-3, alături de alte vitamine și minerale importante. Este un pește cu un conținut ridicat în proteine, ce prezintă grăsimi „bune” pentru sănătatea noastră, fără a conține și colesterol.

Ca și aport nutrițional, tonul prezintă aproximativ 100 kcal la 100 g de produs, 1 g de grăsimi și aproximativ 24 g proteine, fiind bogat în vitamine precum A, D, C și vitamine din complexul B, în acizi grași nesaturați omega-3, seleniu, iod, magneziu, potasiu și sodiu. Tonul reprezintă, totodată, și o veritabilă sursă de fosfor.