Un cunoscut politolog american a venit cu cea mai bună veste despre pandemia de coronavirus - acesta a spus clar când omenirea va reveni din nou la normalitate. Potrivit politologului american, ”suntem dispuși să ne asumăm riscuri pentru a reveni la normal”.
Când se va termina pandemia de coronavirus? Un cunoscut politolog tocmai a dat vestea
Politologul american Yascha Mounk a scris o opinie pentru revista The Atlantic în care spune că ceva s-a schimbat în abordarea oamenilor în ceea ce privește virusul. Autorul bestseller-ului ”People vs Democracy” a mai notat că oamenii care sunt vaccinați nu mai sunt dispuși să stea închiși în case, în timp ce persoanele care au ales să nu se vaccineze continuă să se opună. Drept urmare, spune politologul american, nu este de mirare că la nivel politic oamenii sunt mai înclinați să se adapteze la criză.
De asemenea, acesta a notat că există două modalități prin care pandemia de coronavirus s-a putea încheia în 2022.
„Există două moduri în care s-ar putea încheia în 2022. Prima este biologică: descoperirea că Omicron nu îmbolnăveşte grav marea majoritate a oamenilor şi că expunerea la această variantă, atunci când este vaccinată, protejează împotriva tulpinilor viitoare.”, spune el.
Politologul mai spune că amenințarea obiectivă a COVID-19 nu va înceta să fie semnificativă.
”Nu ştim dacă acesta va fi cazul, chiar dacă este o speranţă şi un scenariu plauzibil. Al doilea mod în care s-ar putea încheia pandemia este social, aşa cum susţin în articol: este prin a spune că ne-am obişnuit cu faptul că viaţa noastră va implica mai multe riscuri în 2022 decât în 2019, dar colectiv şi individual alegem să trăim mai mult, normal merită să-ţi asumi aceste riscuri”, notează Yascha Mounk.
”Vom alege să revenim la noua normalitate”
Yascha Mounk a mai notat că omenirea va alege să revină la o nouă normalitate, chiar dacă tulpina Omicron s-ar arăta mai periculoasă decât se arată acum. El spune că anul 2022 va reprezenta finalul pandemiei de coronavirus.
„Chiar dacă Omicron ar fi mai periculos decât sperăm şi chiar dacă viitoarele variante ar fi mai serioase, vom alege să revenim la o nouă normalitate şi nu la izolare: nu vom înceta să ne vedem prietenii, să ieşim la cină… În acest sens, cred că 2022 va aduce probabil sfârşitul pandemiei. Strămoşii noştri au trăit în contexte în care riscurile pentru viaţa lor în fiecare zi erau cu mult mai mari decât cele cu care ne confruntăm, chiar şi acum, la apogeul lui Omicron.”, spune acesta.
Politologul american a mai scris că oamenii au nevoie să interacționeze unul cu celălalt, fiind, de fapt, o nevoie umană.
”Cu toate acestea, au ales să iasă şi să interacţioneze: este o nevoie umană. Putem spera acum să revenim la o nouă normalitate care este la fel de sigură ca acum câţiva ani sau ne putem teme de o nouă normalitate, în care riscurile asociate cu viaţa noastră continuă să fie mari”, a notat politologul american pentru sursa anterior citată.