Nelu Tătaru a declarat azi, la Radio România Actualități, că suntem pe o stabilizare a numărului de cazuri de la o zi la alta. Acesta a mai spus că am putea intra pe o pantă descendentă.
„Suntem pe o stabilizare a numărului de cazuri noi, de la o zi la alta. Vom avea câteva săptămâni pentru această stabilizare. Hai să lăsăm să se stabilizeze un număr de cazuri noi de la o zi la alta, ca să putem trece pe panta descendentă, dar acest lucru nu se poate face dacă în continuare avem o transmitere comunitară accentuată.”, a declarat ministrul Sănătății.
Pandemia nu se tranșează în spital
Ministrul Sănătății a mai spus că pandemia nu se tranșează în spital și că este important să avem o transmitere mult mai mică pentru a putea intra pe o pantă descendentă.
”Am spus și o repet, nu se tranșează în spital această pandemie, se tranșează în prespital, acolo unde există această transmitere. Cu cât avem transmitere, avem și cazuri noi, avem și cazuri care vor veni în Unitățile de Primire Urgențe și în terapiile intensive. (…)
Noi putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca dotare, dar nu vă lăsați doar în baza spitalelor. Aș prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli, de la agenții economici până la populația civilă”, a declarat Nelu Tătaru la RRA.
OMS a anunțat că pandemia de coronavirus încetinește
Înainte de declarațiile lui Nelu Tătaru, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că în urma ultimei actualizări epidemiologice s-a descoperit că pandemia de coronavirus a încetinit.
România se află în continuare în topul negativ COVID-19 din Uniunea Europeană. Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), România are cea mai mare rata cumulată de mortalitate – 3.0 la suta de mii de locuitori în ultimele 14 zile și este pe al patrulea loc în ceea ce privește rata cumulată de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile – 86,4, după Spania – 175,7, Malta – 123,6, Luxemburg – 94,2.
Sursă foto: INQUAM/Alex Nicodim