Există un loc în România cu peisaje spectaculoase şi cu un aer pur care atrage tot mai mulţi turişti, inclusiv din străinătate.
Localitatea Colibița este un sat de munte așezat pe Valea Bistriţei, între Munţii Călimani şi Munţii Bârgău, facând parte din comuna Bistriţa Bârgăului, la vreo 7 km de aceasta, şi la aproape 50 de km de reşedinţa judeţului Bistriţa-Năsăud, municipiul Bistriţa, oraş medieval cu prima atestare documentară de acum vreo 746 de ani. Distanţa se parcurge, din oraş, în aproximativ 45 de minute.
Situată la o altitudine de 900 de metri, localitatea Colibiţa este poarta de intrare în Munţii Călimani. Din 1923, Colibiţa a funcţionat ca staţiune balneo-climaterică până în 1975, însă apoi construcţiile s-au degradat. În 1980, întreaga aşezare, inclusiv staţiunea, au dispărut cu totul, aici fiind amenajat un lac de acumulare, iar satul a fost strămutat.
Este singurul loc din țară unde se găsește și munte, dar și „mare”, iar oferta de petrecere a timpului liber este mai mult decât bogată. Poți face plaja pe malul apei amenajată cu umbrele și șezlonguri, baie in lac, caiac, pescuit, alpinism sau ciclism montan. La pensiunile din zonă au fost făcute rezervări începând din luna iunie până în septembrie.
Aici, cercetătorii au descoperit ca este cel mai pur aer din țară, fiind la fel de bogat în ozon pecum aerul din Alpi. Aici se pot trata cei care suferă de afecțiuni pulmonare pentru ca pot beneficia de o cura gratuită cu aer curat ce este bună pentru sistemul respirator.