Cum să preparați cea mai delicioasă ciocolată caldă. Ea este delicioasă, are o aromă inconfundabilă și este ușor de pregătit.
O cană cu ciocolată caldă poate fi un răsfăț într-o zi geroasă de iarnă, în care îți dorești să te relaxezi. Pentru o aromă deosebită, este nevoie de câteva ingrediente. Această rețetă se face cu pudră de cacao, ciocolată neagră mărunțită, lapte praf și câteva condimente care vor aduce băuturii o aromă specială.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați câteva ingrediente pentru această băutură clasică, pe care o puteți savura în zilele reci de iarnă, în timp ce urmăriți serialul preferat.
Iată care sunt ingredientele de bază
Lapte praf. Laptele praf are o perioadă de valabilitate mult mai mare decât laptele lichid (și nu trebuie să fie refrigerat). Acesta va oferi băuturii o anumită cremozitate.
Pudră de cacao neîndulcită. Pentru o aromă bogată de cacao, folosiți cacao neagră, neîndulcită.
Zahăr pudră. Acest tip de zahăr conține amidon de porumb, care ajută băutura să aibă o textură mai groasă.
Amidon de porumb. Dacă vreți ca băutura să fie și mai groasă, puteți adăuga amidon de porumb obișnuit.
Scorțișoară măcinată. Un strop de scorțișoară va adăuga ciocolatei un parfum aparte și un gust de sărbătoare.
Ciocolata neagră. Este indicată ciocolata neagră pentru acest amestec de ciocolata caldă pentru ca are o aromă mai puternică, dar puteți folosi și ciocolata cu lapte.
Mini bezele sau frișcă, opțional
Cum să preparați cea mai delicioasă ciocolată caldă
Pasul 1. Adăugați ingredientele uscate într-un castron și amestecați pentru a se omogeniza mai bine
Pasul 2. Transferați amestecul într-un borcan sau alt recipient etanș pentru depozitare.
Când sunteți gata să beți ciocolata caldă, urmați acești pași:
Pasul 1. Adăugați un sfert de cană din acest amestec într-o cană mare.
Pasul 2. Turnați o cană de apă fierbinte peste amestec. Amestecați bine pentru a se omogeniza.
Cum se păstrează ciocolata caldă
Dacă vreți să beți ciocolata caldă în altă zi, asigurați-vă că o depozitați corespunzător, astfel încât să fie proaspătă. Depozitați amestecul într-un recipient, cum ar fi un borcan de sticlă, și sigilați-l. Se poate păstra într-un loc răcoros și uscat până la 3 luni.
Rețeta de ciocolată caldă cu frișcă
Ingrediente:
500 ml lapte dulce
2 linguri cacao
50 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuş
200g frișcă bătută
scorțișoară
Mod de preparare
1. Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte
2. Separat, se bat gălbenuşul, zahărul, cacaua cernută şi zahărul vanilat. Când se omogenizează, se adaugă treptat câte puţin lapte fierbinte, amestecând continuu. Dacă laptele nu este fierbinte, se mai poate pune puţin pe foc, dar fără să clocotească.
3. Ciocolata caldă se toarnă în ceşti şi se ornează cu frişcă şi scorţişoară pisată sau cacao.