Cea mai folosită aplicație de șeful OpenAI

Șeful celei mai inovatoare companii de IA din lume, Altman este un personaj care depășește constant granițele tehnologiei. Cu toate acestea, declarația făcută recent i-a surprins pe mulți.

În timpul unei conversații cu Bill Gates, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a împărtășit informații despre aplicația pe care o utilizează cel mai des.

Și, contrar a ceea ar fi crezut toată lumea, aceasta nu este ChatGPT, de la OpenAI, scrie Mashable.

Spre deosebire de ceea ce ne-am fi așteptat, cea mai folosită aplicație de Sam Altman nu e nici pe departe ChatGPT, un model de limbaj avansat, capabil să genereze text. El a spus că folosește frecvent Slack, o platformă concepută pentru colaborarea și comunicarea în echipă.

Ce este Slack

Slack, o platformă care facilitează mesageria instantanee, partajarea de fișiere și integrările cu alte instrumente software, a devenit un element de bază în multe locuri de muncă. Este cunoscută pentru capacitatea de a eficientiza comunicarea și de a stimula colaborarea în cadrul echipelor.

Pentru un lider ca Altman, care se află la cârma unei companii de tehnologie în evoluție rapidă, este esențial să rămână conectat cu echipa sa. Așa s-ar putea explica de ce Slack a devenit cea mai folosită aplicație a sa.

Potrivit unui raport Colorlib, Statele Unite au cel mai mare număr de utilizatori Slack. America este urmată de Marea Britanie, cu 35.000 de utilizatori. India ocupă locul trei în topul primelor 10 țări cu cei mai mulți utilizatori slack, cu 19.233 de abonați.

Unul dintre cei mai mari concurenți ai Slack este Microsoft Teams.

La începutul lunii decembrie, Sam Altman a fost concediat de la OpenAI, dar a revenit rapid, după ce acceptase să plece la Microsoft, compania care finanțează OpenAI, pentru a conduce o nouă echipă de cercetare.

Acest lucru a urmat respingerii de către Consiliul de Administraţie al OpenAI a primei sale încercări de a se întoarce la start-up și când a decis să-l numească în funcția de director general interimar pe fostul şef al Twitch, Emmett Shear.

ChatGPT a fost lansat pe 30 noiembrie 2022. Face parte dintr-un set mai larg de tehnologii dezvoltate de OpenAI, un start-up cu sediul în San Francisco, care are o legătură strânsă cu Microsoft.

Face parte dintr-o nouă generație de sisteme de inteligență artificială care pot conversa, pot genera text lizibil la cerere și chiar pot produce imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

slack
SURSA FOTO: Dreamstme

După lansarea ChatGPT, autoritățile de reglementare au început să se mobilizeze

ChatGPT poate fi folosit în diverse operațiuni, inclusiv în scrierea de e-mailuri, scripturi și copieri pe rețelele sociale. Instrumentul ChatGPT este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet și este conceput pentru a fi mai ușor de utilizat.

Practic, funcționează ca un fel de dialog scris între sistemul de inteligență artificială și persoana care îi adresează întrebări.

Antrenată pe un volum imens de date, inteligența artificială generativă poate crea conținut similar omului, asistând utilizatorii în:

  • redactarea documentelor
  • completarea temelor științifice
  • scrierea de romane complete.

După lansarea ChatGPT, autoritățile de reglementare au început să se mobilizeze:

  • Uniunea Europeană și-a revizuit legislația privind AI
  • SUA au demarat eforturi pentru reglementarea domeniului