Sberbank, bancă controlată de statul rus, a realizat în 2010 un profit net de 181,6 miliarde ruble (6,4 miliarde dolari), după ce în 2009 a realizat un profit net de 24,4 miliarde ruble. Directorul general de la Sberbank, German Gref, a precizat că 12 procente din profitul net al băncii vor fi alocate pentru plata dividendelor.

German Gref a mai anunţat că un pachet din acţiunile Sberbank ar putea fi privatizat în toamna acestui an, urmând ca acest subiect să fie discutat în următoarele zile. Guvernul de la Moscova vrea să demareze o serie de privatizări destinate să aducă statului rus 1.000 de miliarde de ruble (34 de miliarde de dolari) în următorii trei ani. Printre activele pe care statul rus vrea să le vândă se numără şi pachete de acţiuni la Sberbank şi VTB Group, a doua mare bancă de stat din Rusia.

De asemenea, German Gref a informat că Alessandro Profumo, fost director general la UniCredit, se află pe lista candidaţilor pentru consiliul de supraveghere al Sberbank.

Sberbank are active în valoare de 260 de miliarde de dolari şi o valoare de piaţă de 75 de miliarde de dolari. Sberbank are aproape 20.000 de sucursale la nivel naţional şi gestionează 27% din activele bancare.
Sursa: Agerpres