Alfredo Saenz, în vârstă de 70 de ani, ocupa postul de director general al Santander din 2002. Condamnat în 2011 la trei luni de închisoare cu suspendare pentru o afacere din 1994 a fost graţiat de guvernul spaniol. Sub conducerea lui Saenz, Santander s-a transformat dintr-o bancă regională într-un gigant internaţional cu active de 1.250 miliarde de euro şi operaţiuni din SUA până în Polonia.

"Alfredo Saenz Abad a informat luni Consiliul de Administraţie că va renunţa la responsabilităţile sale de vice-preşedinte şi director general", a informat Santander într-un comunicat, fără a preciza motivele acestei demisii. "Consiliul a decis să-l numească în funcţia de director general pe Javier Marin Romano", a adăugat Santander.

Alfredo Saenz a fost implicat într-o serie de probleme juridice după ce la începutul anilor 90, perioadă în care era preşedintele Banesto, preluată între timp de Santander, a făcut acuzaţii false de fraudă faţă de unii din clienţii Banesto. În 2009, Alfredo Saenz a fost condamnat de justiţia spaniolă la trei luni de închisoare, dar guvernul socialist condus de José Luis Rodriguez Zapatero l-a graţiat în luna noiembrie 2011, la câteva zile după înfrângerea sa în alegerile legislative. Însă în luna februarie a acestui an, Curtea Supremă a anulat, parţial, această graţiere, estimând că Guvernul şi-a depăşit competenţele anulând consecinţele administrative ale condamnării.
Sursa: Agerpres