Cea mai mare despăgubire plătită pe o poliță de asigurare a fost de peste 1 milion de lei în 2021

Sursă: Dreamstime

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a venit cu noi informații legate de plata despăgubirilor pe polițele de asigurări de viață în cursul anului trecut. Potrivit acestor date, cea mai mare despăgubire plătită a trecut de 1 milion de lei.

Cea mai mare despăgubire plătită pe o poliță de asigurare a fost de peste 1 milion de lei în 2021

Cea mai mare despăgubire plătită în România în cursul anului trecut a depășit suma de 1,13 milioane lei, aceasta fiind o poliță de asigurare de viață, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), care adaugă că valoarea celor mai mari cinci indemnizaţii plătite în baza unor astfel de poliţe s-a ridicat la peste 3,9 milioane lei.

UNSAR notează că aceste indemnizații au fost plătite după ce persoanele asigurate au decedat din cauza accidentelor sau a bolilor, în timp ce suma cea mai mare a fost plătită în urma unui deces cauzat de o afecţiune cardiacă.

„Asigurările de viaţă reprezintă un instrument important de protecţie în faţa unor evenimente nedorite precum accidentele sau îmbolnăvirile, care pot duce şi la deces. Cel mai important beneficiu al acestor poliţe de asigurare este sprijinul financiar oferit persoanelor şi familiilor afectate, astfel încât să poată depăşi mai uşor momentele dificile”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

Primele brute au înregistrat o creștere în 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a arătat că românii au devenit mai activi în ceea ce privește protecţia financiară oferită de asigurările de viaţă, motiv pentru care, anul trecut, volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a înregistrat o creştere de 18% faţă de 2020.

De asemenea, sumele plătite pentru indemnizațiile brute au crescut cu 31% față de anul 2020, însă au fost excluse maturități și recumpărările parțiale și totale.

Cu toate acestea, ponderea activităţii de asigurări de viaţă în totalul sectorului de asigurări din România se află la un nivel scăzut, de aproape 18 procente. Potrivit datelor, multe familii din țara noastră riscă degradarea nivelului de trai, dacă un eveniment nedorit s-ar solda cu decesul unui membru al familiei.

Deficitul de protecție al populaţiei generatoare de venituri din România este de 587 miliarde lei, echivalentul a 121 miliarde de euro, arată un studiu realizat pentru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

„Creşterea din ultimii ani a protecţiei financiare contractate de români arată că noi toţi realizăm din ce în ce mai mult că aceste produse reprezintă o soluţie accesibilă care oferă protecţia financiară de care avem nevoie. Cu toate acestea, introducerea de facilităţi fiscale pentru asigurările de viaţă de protecţie ar putea contribui semnificativ la reducerea deficitului de protecţie din România, cu beneficii directe pentru populaţie şi economie”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.