Cea mai mare misiune militară a UE a ajuns la deplină pregătire operațională. Participă 20 de țări
Așadar, șeful diplomației europene a explicat că misiunea va permite pregătirea a 15.000 de militari ucraineni și a costat bugetul Uniunii Europene 100 de milioane de euro.
„Comandantul misiunii, amiralul Blejan, care m-a însoțit astăzi, a spus că misiunea a ajuns la deplina pregătire operațională. Va permite pregătirea a 15.000 de militari ucraineni și a costat bugetul Uniunii Europene 100 de milioane de euro”, a spus Josep Borrell, conform pravda.ru
1.100 de militari se află acum în curs de pregătire în cadrul misiunii
De asemenea, Josep Borrell a subliniat că 1.100 de militari se află acum în curs de pregătire în cadrul misiunii. Potrivit înaltului oficial, este cea mai mare misiune militară pe care UE a creat-o vreodată.
„20 de țări UE participă la misiune. Aceasta este cea mai mare misiune militară pe care UE a creat-o vreodată pentru oricare dintre partenerii săi”, a precizat Borrell.
Potrivit informațiilor oferite de Josep Borrell, UE va oferi încă 16 milioane de euro care vor fi cheltuiți pe echipamente de antrenament.
„În plus, Norvegia, care nu face parte din UE, va oferi 50 de milioane de euro pentru a sprijini misiunea”, a conchis șeful diplomației europene.
Ucraina a observat bombardiere rusești cu capacități nucleare în raza de acțiune a frontierei sale
În altă ordine de idei, amintim că Ucraina a observat bombardiere rusești cu capacități nucleare în raza de acțiune a frontierei sale.
Oleksiy Hromov, adjunctul șefului Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat joi, 1 decembrie 2022, că bombardiere strategice Tu-95MS au fost observate în spațiul aerian a trei regiuni distincte.
Ele au fost văzute în oblasturile rusești Saratov, Samara și Orenburg și au fost observate și în spațiul aerian deasupra regiunii estice a Rusiei și deasupra Mării Barents.
„Există o amenințare de atacuri cu rachete ale inamicului asupra infrastructurii critice a Ucrainei și a instalațiilor militare în viitorul apropiat. Scopul acțiunilor inamicului este de a provoca panică în rândul populației pentru a destabiliza situația internă.
Echipajele a două avioane cu rază lungă de acțiune IL-78 exersau realimentarea în aer. Aviația militară de transport a statului agresor îndeplinea sarcina de a deplasa personal, arme și echipamente militare, stocuri de materiale și mijloace tehnice către aerodromurile din Millerovo, Rostov pe Don-Central și Taganrog”, a declarat, joi, Oleksiy Hromov în cadrul unui briefing