"Cea mai mare pâine din România va fi produsă tradiţional, sâmbătă, la Complexul Expoziţional Romexpo, în cadrul Târgului Internaţional pentru Industria Alimentară Alimenta 2011. Aceasta va fi realizată din aproximativ 50 kilograme de făină, însă deocamdată nu putem să apreciem cantitatea produsului final. Marţi vor avea loc primele probe de încălzire a cuptorului şi va fi verificată posibila cantitate a pâinii", a afirmat Aurel Popescu.
"Pâinea uriaşă" va conţine făină din grâu 100%, drojdie, apă, sare şi zahar şi va fi pregătită de şase brutari. Nu va conţine aditivi alimentari, potrivit preşedintelui Rompan.
"În afară de pâinea uriaşă, vor mai fi coapte pâini mai mici, între 5 şi 10 kilograme. Procesul va fi tradiţional, iar pâinea va fi coaptă pe vatră într-un cuptor de cărămidă. Cuptorul va fi realizat din 6.500 de cărămizi", a adăugat Popescu.
Pâinea va fi realizată cu prilejul Zilei Mondiale a Pâinii, în cadrul Salonului Pânii, amplasat în Pavilionul Central al Romexpo şi va fi împărţită vizitatorilor.
Ediţia din acest an a Târgului Internaţional Alimenta va reuni 140 de firme expozante din 12 ţări – Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ungaria şi România. Acestea vor expune pe o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi.
Târgul se desfăşoară în paralel cu Indagra – Târgul Internaţioal de Produse şi Echipamente în Domeniul Agriculturii, Horticulturii, Viticulturii şi Zootehniei şi este deschis în perioada 19-22 octombrie, între orele 10.00 – 18.00, iar în 23 octombrie 2011, între 10.00 şi 16.00. Preţul unui bilet este 5 lei.
Sursa: Agerpres