După ce criza a scos din piață hipermarketurile Pic şi Trident şi supermarketurile SPAR (reţeaua de origine olandeză operată în franciză de fraţii Ioan şi Floare Cuc din Arad) şi Ethos (controlată de Ion Şoloman), şi reteaua de supermarketuri Primavara, controlată de Ion Avram, vrea ca instanța bucureşteană să decidă reorganizarea financiară şi restructurarea obligatorie a datoriilor.  
Can Serv SRL, care deţine cea mai mare rețea de supermarketuri cu capital românesc rămasă Primăvara, a încheiat 2010 cu pierderi de peste un milion de euro la o cifra de afaceri de circa 12,4 milioane euro, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice. În 2009, afacerile companiei depăşeau 34 de milione de euro şi avea profit de aproape jumătate de milion de euro.
De altfel, în 2010, anul în care afacerile retailerul au scăzut dramatic, Mega Image, cel mai mare lanț de supermarketuri din Bucureşti, a preluat două magazine ale Can Serv. Primăvara era, atunci, un lant de 7 supermarketuri, dintre care patru în Capitală.
Perioadele faste ale afacerilor retailerului – și ale celorlalți români din retail doborâți de criză, de altfel -, au coincis cu intervalurile de creștere atât a pieței, cât și a ponderii comerțului în magazine tip cash&carry, hipermarketuri și supermarketuri, creșteri reflectate în investiții importante în extindere, în special prin credite bancare.
A venit apoi criza și odată cu ea stoparea bruscă a creșterii în retail. În condițiile unor marje destul de mici, ale fluctuațiilor de schimb valutar și ale unor dobânzi bancare din ce în ce mai mari, puțini retaileri au reușit să își adapteze din mers modelul de business. Criza a scos din piață deja hipermarketurile Pic (preluate de reţeaua de supermarketuri Succes, controlată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină) şi Trident, dar şi supermarketurile SPAR (reţeaua de origine olandeză operată în franciză de fraţii Ioan şi Floare Cuc din Arad) şi Ethos (controlată de Ion Şoloman). Și – să nu uităm -, 2012 a adus și falimentul Mic.ro și Minimax Discount.