”Un prim avantaj al vacilor Highland este faptul că nu sunt deloc pretențioase la mâncare, ceea ce reduce costurile hranei. Având două straturi de blană, sunt foarte rezistente iarna, stau afară, nu au nevoie de un spațiu care să le protejeze, așa cum este cazul la Angus. S-au adaptat rapid și ușor la clima din România și, în afară de tratamentele specifice speciei, nu necesită îngrijiri suplimentare, nefiind sensibile la boli. Un alt avantaj este temperamentul blând al acestor vaci de carne”, mai spune crescătorul de Highland Scoțian Alin Szakacs din localitatea Vețca, județul Mureș, pentru agrointeligența
Dacă ar fi să compari carnea de Angus cu cea de Highland, gurmanzii ar spune că cea din urmă are o carne mai fragedă, cu un gust special, sălbatic, de vânat. De aceea poate și cererea foarte mare de pe piața internațională. ”Noi nu am comercializat carnea pe piața internă. Am dat-o la export în Germania, unde este foarte apreciată și cerută. Se dă cu 24 de euro kilogramul”, mai spune Alin Szakacs.
Mai multe detalii pe agrointeligența