De asemenea, sucul de grepfrut conține anumiți compuși care inhibă o enzimă responsabilă cu metabolizarea medicamentelor din intestinul subțire. Asta înseamnă că medicamentul ingerat va sta în corp prea puțin timp pentru a fi asimilat, sau mai mult decât este necesar.
Știați, însă, că aceeași regulă se aplică și unei legume extrem de apreciate pentru binefacerile sale?
Potrivit Healthdigest, broccoli este considerat cea mai bună o alegere când vine vorba de o dietă sănătoasă. Deși este foarte apreciată, fiind considerată leguma care previne cancerul, broccoli ar putea fi periculos pentru unii oameni.
De ce este bine să consumați broccoli
Broccoli este o legumă cruciferă cunoscută pentru numeroasele sale beneficii aduse sănătății. Este bogat în nutrienți, conținând fibre și cantități mici de proteine. Conținutul de fibre poate ajuta sănătatea intestinală și la pierderea în greutate și contribuie la reducerea riscului apariției unor boli. Conținutul scăzut de zahăr și fibrele din broccoli pot ajuta, de asemenea, la reducerea zahărului din sânge.
Anti-cancerigen și anti-inflamator
Nutrienții săi includ vitamina C, fier, vitamina K, potasiu, acid folic și mangan, de care organismul are nevoie. Broccoli conține, de asemenea, antioxidanți puternici și compuși din plante care ajută la combaterea distrugerii celulelor, reduc inflamația, scad tensiunea arterială și protejează împotriva bolilor de inimă și a cancerului.
Cum trebuie gătit pentru a-și păstra calitățile
Important de știut este faptul că broccoli își păstrează aceste calități dacă este gătit ușor la abur, câteva minute, sau dacă este consumat crud. Produsul fiert își pierde proprietățile. Partea ușor lemnoasă poate fi gătită la abur 3-6 minute. În felul acesta, devine ușor de consumat și oferă fibre de calitate superioară, un ajutor obligatoriu pentru tranzitul intestinal. Este de preferat ca buchețelele tăiate în cubulețe mici să nu fie preparate termic.
Din păcate, conținutul ridicat de vitamina K poate cauza anumite probleme extrem de periculoase.
Vitamina K interacționează cu anticoagulantele, cu efect devastator
Warfarina este un anticoagulant care se admistrează zilnic pentru a ajuta la controlul formării cheagurilor de sânge. Poate ajuta la prevenirea creșterii unui cheag și a ajungerii acestuia la inimă, plămâni și creier. Warfarina este disponibilă doar pe bază de rețetă.
În schimb, vitamina K joacă un rol semnificativ în coagularea sângelui. Fără ea, organismul nu poate produce unul dintre factorii necesari pentru formarea cheagurilor. Vitamina K se obține de obicei din alimentație. Prin urmare, un aport prea mare de vitamina K poate interfera cu efectele warfarinei.
Conținutul ridicat de vitamina K din broccoli poate avea consecințe nedorite. Beneficiile de coagulare ale vitaminei K vor acționa împotriva warfarinei, iar cheagurile de sânge se pot forma mult mai ușor sau se pot agrava, ducând la rezultate devastatoare.