Portavionul va rămâne în această bază în următorul an, unde urmează a fi supus unor lucrări de întreţinere ce îi vor oferi o durată de viaţă de jumătate de secol.

Aproape 3.000 de marinari vor rămâne în această perioadă în Bremerton, noul port al navei, aşa că şi-au adus maşinile cu ei.

Deşi nu pare a fi cea mai bună modalitate de transport a vehiculelor marinarilor de la baza permanentă a navei situată în San Diego, ea este mai ieftină şi mai eficientă decât dacă autoturismele ar fi fost conduse aproape 2.000 de km. Portavionul poate găzdui câteva sute de maşini şi percepe costuri mai mici. Iar pentru un transportator utilizat pentru avioane de luptă imense, un parc auto nu pare a provoca mare deranj. Greutatea unui avion de tip E-2C Hawkeye este de aproximativ 19 tone, adică echivalentul a 12 maşini.

Cei mai mulţi dintre marinarii prezenţi la bord se vor ocupa de lucrările de reparaţii, estimate la 218 milioane de dolari, potrivit Daily Mail. Ceilalţi vor urma cursuri de pregătire sau vor merge pe alte nave.

USS Ronald Reagan a fost lansat pentru prima data în 2001 şi de atunci a fost implicat în mai multe misiuni-cheie, contribuind inclusiv la războiul din Irak şi Afganistan.

Anul trecut, portavionul a fost prima nava din SUA care a transportat ajutoare pentru Japonia, după cutremurul urmat de tsunamiul devastator.